Tarih: 05.06.2024 10:41

İyidere Lojistik Üs'te Dolgu Çalışmaları Devam Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Doğu Karadeniz bölgesinin Rusya, Orta Asya ve Kafkasya ile bağlantısını sağlayacak olan İyidere Lojistik Merkezi'nde dolgu çalışmaları hızla devam ediyor. Hazar Mahallesi'nde inşa edilen lojistik üssün 2025 yılı sonunda hizmete girmesi bekleniyor.

Uluslararası ticaretin önemli merkezlerinden biri olacak olan İyidere Lojistik Merkezi, Doğu Karadeniz bölgesinin Rusya, Orta Asya’ya ve Kafkasya ile bağlantısını sağlayacak. Lojistik Merkezin hayata geçmesinin ardından Rize-Artvin Havalimanı ve Rize’nin doğu ve Güneydoğu’ya açılan kapısı olan Ovit Tüneli ile entegre olması da hedefleniyor. 20 milyon ton dolgu ile yapılması planlanan Lojistik Merkezi dolgusunda 15 milyon ton dolgu ile yüzde 80’lik bir tamamlanma sağlandı.

Projenin Özellikleri:

Yöre Halkının Beklentileri:

Lojistik üs projesi, bölge halkında büyük bir heyecan yarattı. İyidere sakinleri, projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgede iş imkanlarının artacağına ve ticaretin gelişeceğine inanıyor. İlçe sakinlerinden Hayri Okumuş ve Emin Kavalcı, lojistik üs sayesinde gençlerin iş bulabileceklerini ve bölgenin kalkınacağına dair umutlarını dile getirdiler.

Lojistik Üs'ün Bölgeye Katkıları:




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —