Tarih: 17.05.2023 13:26

Kahve lekelerinden eser kalmayacak!

Facebook Twitter Linked-in

Kahve lekelerinden eser kalmayacak! Yalnızca bir damla damlattığınızda... - Resim: 1

Kahveleri her ne kadar keyifle içsek de, kahve lekesi de bir o kadar canımızı sıkar. Kahve lekelerinin meydana gelmesinden sonra ya bu leke ile yaşamaya alışır ya da kıyafetleri direkt olarak atardık. Ancak bu durum değişiyor. Kahve lekelerinden kurtulmak için işte doğal yöntemler:

Kahve lekelerinden eser kalmayacak! Yalnızca bir damla damlattığınızda... - Resim: 2

Limon ve tuz: Limon ve tuz kendi başlarına birer güçlü temizlik malzemesi olabilirken, limonun asidik yapısı ve tuzun güç arttıran kristalleri ile hazırlanan karışım o kadar güçlü oluyor ki kahve lekesine karşı tek damlası yetiyor. Bu yöntemle kahve lekelerini çıkarmak için yarım limonun suyuna 1 yemek kaşığı tuz ilave edin ve karıştırın Karışımı bir sprey şişesine aktardıktan sonra üzerine ok az miktarda su ekleyerek bir kez daha karıştırın. Kıyafetlerdeki lekeli kısma karışımı püskürtüp kıyafeti makinede yıkamanız yeterli olacaktır.

Kahve lekelerinden eser kalmayacak! Yalnızca bir damla damlattığınızda... - Resim: 3

Elma sirkesi: Elma sirkesi ile de kıyafetlerdeki kahve lekelerini kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Elma sirkesini makinelerin yumuşatıcı kısmına ilave edip kıyafeti makinede kısa ayarda yıkamanız yeterli olacaktır. Aynı zamanda kıyafetin üzerine direk olarak elma sirkesi damlatmak da lekeleri çıkarmak için yardımcıdır. 

Kahve lekelerinden eser kalmayacak! Yalnızca bir damla damlattığınızda... - Resim: 4

Karbonat: Kahve lekesine karşı kullanılabilen bir başka doğal yöntem ise karbonattır. Karbonat kullanılarak ev temizliğini köşe bucak tamamlamak mümkündür. Kahve lekesine karı karbonat kullanmak için lekeli kısma karbonat sürün ve kıyafeti makinde yıkayın

Kahve lekelerinden eser kalmayacak! Yalnızca bir damla damlattığınızda... - Resim: 5

Süt: Listenin en şaşırtıcı ismi olan süt, her lekeyi çıkarmasa bile kahve lekelerine karşı birebir etkilidir. Süt ile kahve lekesi çıkarmak isteyenlerin yapması gereken tek şey ise kıyafetin lekeli kısmını 1 gece boyunca süt içerisinde bırakmak olacaktır. Daha sonra kıyafeti makinede yıkayabilir ve sonuçlarına şaşırabilirsiniz. Kahve




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —