Türk kültüründe büyük öneme sahip olan kahve, partilerin ve davet törenlerinin vazgeçilmezidir. Kahvenin bulunduğu ortama, kahvenin ne zaman kavrulduğuna, ne kadar kavrulduğuna, kavrulduktan sonra yeteri kadar dinlenmeye bırakılıp bırakıl
Sohbetlerin, dostluğun, kimi zaman saygının kimi zaman misafirperverliğin simgesi olan aynı zamanda kültürümüzde önemli bir yere ait olan Türk kahvesinin 40 yıl hatırı olduğu söylenir. Türk kahvesinin Türk-Osmanlı kültürüne gelişi 1500'lü yıllara dayadığı bilinmektedir. Eski dönemlerde Arap Yarımadası’nda kahve meyvesinin kaynatılması ile elde edilen içecek, günümüzde yepyeni hazırlama ve pişirme metoduyla gerçek kahve lezzetine ve eşsiz aromasına kavuşmuştur. Güney ve Orta Amerika bahçelerinde, Arabica türü, yüksek kaliteli kahve çekirdeklerinden harmanlanan ve titizlikle kavrulan Türk Kahvesi, çok ince bir şekilde öğütülür. Bir cezve yardımıyla su ve isteğe göre şeker ilave edilerek pişirme işlemi yapılır. Küçük fincanlarla servis yapılır. Kokusuyla uzaktan insanı kendine çeken kahveyi taze olup olmadığını anlamanın bazı püf noktaları bulunmaktadır. İşte detaylar:
KAHVEYİ SAKIN BÖYLE İÇMEYİN!
Uzmanlar her zaman içtiğimiz kahveyle alakalı önemli açıklamalarda bulundu.
- Aç karnına kesinlikle tüketmeyin. Aç karnına vücudunuza giren kahve yorgunluk ve anksiyeteye sebebiyet verebilir. Sürekli olarak aç tükettiğinizde tansiyonu yükseltebilir.
- Kahvenizi tatlandırmak için şeker eklemeyin.
- Çok fazla kavrulmuş kahvelerin tüketim sıklığını aza indirin. Aslında hiç tüketmemek en mantıklısı çünkü kahve çekirdeğinde klorojenik isimli değerli bir antioksidan maddesi vardır.
KAHVENİN TAZE OLUP OLMADIĞI NASIL ANLAŞILIR?
KAHVE NASIL SAKLANIR
- Kahvenin tazeliğini koruması ve daha uzun ömürlü korumak için cam bir kavanozun içerisinde hava almayacak şekilde saklamak gerekir.
- Kahvenin tazeliğini kaybetmesini istemiyorsanız güneş ışığına maruz kalmayacak yerde saklamanız önerilir.