Tarih: 14.09.2024 09:35

Kahverengi Kokarca İle Topyekûn Mücadele Gerekli

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon'da Kahverengi Kokarca (Halyomarpha halys) ile mücadeleye yönelik etkin bir toplantı gerçekleştirildi. Vali Aziz Yıldırım başkanlığında, Hükümet Konağı A Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Hacı Osman Hökelekli, Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan ve diğer ilgili yetkililer katıldı.

Toplantıda, Kahverengi Kokarca ile etkili bir mücadele için alınacak önlemler ve yapılması gerekenler ele alındı. Vali Yıldırım, bu zararlıyla mücadele ederken doğaya zarar vermemek ve endemik türlere müdahale etmemek gerektiğini vurguladı. Yıldırım, “Her canlının doğada bir görevi bulunmakta. Kahverengi Kokarca böceği endemik türlerden biri değil; bu yüzden çevreye duyarlı bir şekilde, biyolojik yöntemleri kullanarak mücadele etmeliyiz. Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Tarım Müdürlüğümüz bu konuda çeşitli çalışmalar yürütüyor,” dedi.

Toplantıda, Kahverengi Kokarca'nın üremesini engellemek ve yayılmasını önlemek amacıyla doğaya salınan Samuray Arısı gibi biyolojik yöntemlerin başarılı sonuçlar verdiği belirtildi. Ayrıca, farklı mücadele yöntemlerinin de değerlendirilerek, tarımcılar, meslek odaları ve diğer ilgili kurumlarla topyekûn bir seferberlik oluşturulacağı ifade edildi.

Toplantı, sunumlarla sona erdi. Kahverengi Kokarca ile mücadelede, çevre dostu yöntemlerin ve kapsamlı stratejilerin ön planda olacağı vurgulandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —