Kalıcı oje, genellikle jelleştirilmiş veya akrilik esaslı bir formülle yapılan bir tür tırnak cilasıdır. Son zamanlarda kadınlar tarafından sıkça tercih edilen kalıcı oje, tırnakta pek çok hastalığa yol açar. Peki, kalıcı ojenin z
Jelleştirilmiş veya akrilik esaslı cilayla yapılan ojeler genellikle UV veya LED ışığı kullanılarak sertleştirilir ve uzun süre dayanıklı olabilir. Fakat tırnakta uzun süreli hasara sebep olabilir. Günümüzde kadınlar tarafından sıkça tercih edilen kalıcı oje, tırnakta zayıflık, tırnak soyulması, UV ışınlara maruz kalma, tırnak delinmesi hatta büyük enfeksiyonlara kadar yol açabilir. Peki, kalıcı ojenin zararları nedir?
Kalıcı ojenin düzenli olarak uygulanması ve çıkarılması tırnak tabakasını zayıflatabilir. Kimyasal içerikler ve sertleştirme işlemi, tırnağın doğal yapısını etkileyebilir.
Kalıcı oje çıkarıcı kimyasalların sık kullanımı, tırnak yüzeyini soyabilir ve tırnağın sağlıklı büyümesini engelleyebilir.
Kalıcı oje, tırnağın yüzeyini sıkıca kaplayarak tırnağın altında nem ve bakteri birikmesine neden olabilir. Bu durum, enfeksiyon riskini artırabilir.
UV IŞINLARINA MARUZ KALMA
Kalıcı oje uygulamaları genellikle UV veya LED lambalar kullanarak sertleştirilir. Bu, tırnak ve çevre dokuların uzun süreli UV ışınlarına maruz kalmasına neden olabilir, bu da cilt kanseri riskini artırabilir.
Kalıcı oje kullanımının ardından tırnak renginde değişiklikler meydana gelebilir. Sararma veya renk solması gibi durumlar ortaya çıkabilir.
Kalıcı oje uygulamaları, tırnağın delinmesi veya zarar görmesi riskini artırabilir, özellikle uygulama veya çıkarma sırasında yapılan hatalar sonucunda.
Bu potansiyel zararları önlemek veya minimize etmek için, kalıcı oje uygulamalarının düzenli aralıklarla yapılmaması, uygulama ve çıkarma işlemlerinin dikkatlice gerçekleştirilmesi, tırnakların dinlenme sürelerine izin verilmesi ve hijyenik uygulama koşullarına dikkat edilmesi önemlidir. Ayrıca, kalıcı oje kullanımı sırasında kullanılan ürünlerin kalitesine ve içeriğine dikkat etmek de önemlidir.