Tarih: 18.02.2023 11:36

Kalsiyum Eksikliğinin Belirtileri Nelerdir? Kalsiyum Eksikliği Nasıl Giderilir? Kalsiyum Eksikliği Tedavisi Nasıl Yapılır?

Facebook Twitter Linked-in

Yetişkinlerde kalsiyum seviyeleri için normal aralık yaklaşık 8,5 ila 10,5 mg/dL'dir. Bu değerler laboratuvardan laboratuvara biraz değişebilir. Hipokalsemi (kalsiyum düşüklüğü) toplam kan kalsiyumunun 8,5 mg/dL'nin altında olması olarak tanımlanır. Kalsiyum kan seviyeleri 7 mg/dL'nin altına düşerse, şiddetli kalsiyum düşüklüğü kabul edilir.

KALSİYUM EKSİKLİĞİ (HİPOKALSEMİ) BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kalsiyum eksiklikleri vücudun tüm kısımlarını etkileyerek zayıf tırnaklara, daha yavaş uzayan saçlara, kırılgan, ince cilde neden olabilir.

Diğer belirtileri şöyledir:

KALSİYUM EKSİKLİĞİ NEDEN OLUR?

Kalsiyum eksikliğinin en sık karşılaşılan nedenleri şöyledir:

KALSİYUM EKSİKLİĞİ NASIL TEŞHİS EDİLİR?

Kalsiyum eksikliğinin teşhisinde kan testi yapılır. Kan testi aracılığı ile kalsiyum eksikliği tespit edilebilir. Doktorunuz ayrıca magnezyum, fosfor, paratiroid hormonu (PTH) ve/veya D vitamini seviyenizi kontrol etmek için daha fazla kan testi yapabilir.

EKG (elektrokardiyogram): EKG, kalp ritminizi ölçmek için göğsünüze bağlı elektrotları kullanan bir prosedürdür. Hipokalsemi anormal kalp ritmine neden olabilir.

Kemik görüntüleme testleri: Kemiklerinizde osteomalazi veya raşitizm gibi kalsiyum sorunlarınız olup olmadığını görmek için kemik görüntüleme testleri kullanılabilir.

KALSİYUM EKSİKLİĞİ (HİPOKALSEMİ) NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Hipokalseminin tedavisi, hipokalseminin şiddetine ve nedenine bağlı olarak değişir. Hafif vakalarda hipokalsemi tedavi gerektirmeyebilir ve kendi kendine geçebilir. Ağızdan verilen kalsiyum ve/veya D vitamini tedaviye yardımcı olacaktır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —