Tarih: 15.11.2023 16:13

Kanserin En Büyük Düşmanı: Keten Tohumu Nedir?

Facebook Twitter Linked-in

Linaceae bitki ailesine mensup olan keten bitkisi, daha sonra tüm dünyaya yayılmış ve insan sağlığına olan faydaları ile günümüzün en popüler gıdalarından biri haline gelmiştir. Gri- yeşil yapraklı, mavi çiçekli ve tek gövdeli olan keten bitkisi, tam bir omega 3 deposu olmasının yanı sıra yüksek miktarda lif içeriyor.

Özellikle pandemi döneminden bu yana doğal ve katkısız beslenmeye, böylece bağışıklık sistemimizi korumaya yönelik çeşitli tedbirler almaktayız. Bu kapsamda bitkilerden, bitki özlerinden, esansiyel yağlardan ve doğanın bize sunduğu mucizevi şifa kaynaklarından sıkça yararlanmaktayız. Keten tohumu bitkisi de aslında uzun yıllardır var olan ama son dönemde adını sıkça duyduklarımızdan..!

İşte biz de bu yazımızda sizlere; sayısız faydaları ve geniş kullanım alanlarıyla bilinen, tıp doktorlarının bile tavsiye ettiği bu mucize bitki ile ilgili detaylı bilgiler veriyor olacağız. Konuya ilişkin videolara ise yazımızın sonunda ulaşabilirsiniz.

keten tohumu

Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir?

keten tohumu guclu

Keten Tohumu Nasıl Kullanılır?

Bu bitkinin ham halde kullanılması genellikle önerilmez. Çünkü bir takım sindirim problemlerine yol açabilir. O nedenle keten tohumunu öğütülmüş, yani toz şeklinde tüketmelisiniz. Bunlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir;

  1. Toz haline getirdiğiniz keten tohumunu; içeceklerinize, meşrubatlarınıza veya direkt olarak suyunuza ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra içebilirsiniz.
  2. Bir kase yoğurdun içerisine 1 yemek kaşığı keten tohumu koyarak afiyetle yiyebilirsiniz. Veya kurabiye, kek, poğaça gibi ev yapımı atıştırmalıklarınızın içine (pişirmeden önce) ilave edebilirsiniz.
  3. Kırmızı veya beyaz etlerinize ya da yaptığınız sebzeli köfte tariflerinize koyacağınız keten tohumu ile öğününüzü çok ama çok daha sağlıklı bir hale getirebilirsiniz.

keten tohumuu

Keten Tohumunun Besin Değerleri

ABD Tarım Bakanlığı tarafından açıklanan bilimsel verilere göre, toz haline getirilmiş 1 çorba kaşığı keten tohumunda bulunan besin değerleri şöyledir;

Elbette tüm besin maddelerinde olduğu gibi keten tohumunda da doz aşımı yapılmamalıdır. Ayrıca emziren veya hamilelik dönemindeki kadınlar, sürekli ilaç alanlar, kronik hastalığı bulunanlar, kan sulandırıcı ilaç kullananlar ve alerjik bünyeye sahip kişilerin, bu bitkiyi kullanmadan önce muhakkak bir sağlık personeline danışması gerekmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —