Tarih: 25.07.2023 12:22

Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesine bulunan 2 bölüme ilk defa öğrenci alacak

Facebook Twitter Linked-in

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), 2023-2024 Eğitim-Öğretim döneminde 2 yeni bölüme daha öğrenci alımı yapacaklarını duyurdu. Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerini açan KTÜ, bu bölümlere ilk defa öğrenci alımı yapacak.

YAZILIM MÜHENDİSİNE İHTİYAÇ VAR

KTÜ Mühendislik Fakültesi bünyesinde 2020 yılında KTÜ Kanuni Kampüsü’nde ve yüzde 100 İngilizce eğitim verecek olan Yazılım Mühendisliği lisans bölümü, bu dönemde alacağı 40 öğrenci ile eğitim faaliyetlerine başlayacak. KTÜ, bölümle ilgili yaptığı açıklamada, gelişen teknolojide yazılım mühendisliğine önemli bir pay düştüğünü belirterek, “Günümüzde teknolojik gelişmeler büyük bir hızla ilerlemektedir. Bu ilerleyişe ayak uydurmak ve yeniliklerin gerisinde kalmamak her ülkenin öncelikli amaçlarından biridir. Özellikle son zamanlarda bilgisayar ve yazılım teknolojileri sağlıktan robotiğe, veri biliminden savunmaya pek çok alanda aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır. Bunun bir getirisi olarak yazılım mühendisliği gelişen ve değişen dünyada pek çok temel teknolojinin ilerlemesinde önemli bir yapı taşı haline gelmiştir. Günümüzde de oldukça tercih edilen ve yetişmiş elemanına ihtiyaç duyulan bir bölüm niteliğindedir. Yazılım mühendisliği bölümü mezunları çok geniş bir alanda çalışma potansiyeline sahiptir. Üniversite olarak, alanında seçkin ve genişleyen akademik kadrosu ile kaliteli bir eğitim deneyimi yaşatmayı hedeflemekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin sayılı akrediteli üniversitelerinden biri olan Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde 2010 yılında kurulan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü de bu eğitim döneminde faaliyetlerine başlayacak.  KTÜ bünyesinde uygulamalı eğitim veren Farabi Hastanesi’nin de etkisiyle güçlü bir eğitim olanağı sağlaması planlanan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, ilk olarak 30 öğrenci alımı yapacak.

İŞ BULMA OLANAĞI YÜKSEK BİR BÖLÜM

KTÜ’den bölümle ilgili yapılan açıklamada, Karadeniz Bölgesi’nde sınırlı sayıda Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü olduğu belirtilerek, bu bölümden mezun olmuş donanımlı kişilere sektörde çok fazla ihtiyaç olduğu kaydedildi. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden mezun olan kişilerin özel ve kamu sektörü olmak üzere geniş bir alanda iş olanaklarına sahip olduğunu vurgulayan KTÜ, “Güçlü akademik kadrosu, klinik deneyim kazanma fırsatları, ar-ge ve staj imkanları bölümümüzün güçlü yanlarıdır. Yenilikçi ve güçlü uluslararası ilişkileri ile donanımlı ve başarılı fizyoterapistler yetiştirmeyi hedeflemektedir. KTÜ bünyesinde uygulamalı eğitimi destekleyen köklü ve donanımlı bir bölge hastanesi (Farabi Hastanesinin)’nin varlığı da oldukça önemlidir. Karadeniz Bölgesinde sınırlı sayıda fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü bulunmaktadır. Bu bağlamda yetişmiş fizyoterapist ihtiyacı çok fazladır. Mezunlarımız, duyulan bu ihtiyacı karşılayabilecek, yapılacak araştırma-geliştirme çalışmaları sayesinde, kendi sektöründe yeni bilgi ve yöntemler ortaya koyabilecek, mevcut bilimsel ve teknolojik birikimlerin artmasına katkı sağlayabileceklerdir. Ayrıca fizyoterapi ve rehabilitasyon eğitim-öğretim programını başarıyla tamamlayan mezunlarımız, kamu ve özel sektöre ait sağlık kurumlarının ve hastanelerinin ilgili birimlerinde olmak üzere çeşitli alanlarda iş imkanlarına sahip olacaklardır. Trabzon kentinde son yıllarda gerçekleşen sağlık yatırımları sonucunda, kamuya ve özel sektöre ait sağlık kurumlarının sayısında meydana gelen artışın bulunduğu bölgenin sağlık merkezi olması yönündeki gelişmelerin ise öğrencilerimize istihdam açısından ek fırsatlar yaratacağı düşünülmektedir.” dedi.

TÜRKİYE’DE FARK YARATMA HEDEFİ

Verecekleri hizmetle ülkenin önde gelen bölümlerinden biri olacaklarını dile getiren KTÜ, “KTÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü toplum sağlığı ve refahının geliştirilmesinde fizyoterapi ve rehabilitasyon alanını daha etkin hale getirmek, eğitim öncelikli hizmet ve politikalar üreterek uluslararası bilimsel platformda izlenen ve kaynak gösterilen, mesleki otonomiye sahip, alanında saygın ve önder bir bölüm konumuna gelmek vizyonuyla bölgenin önde gelen ve ülkenin sayılı bölümlerinden biri olma yolunda, mevcut akademik kadrosu ve katılacak yeni öğretim elemanları ve yetiştireceği fizyoterapistler ile tercih edilen bölümlerin önünde gelme potansiyeline sahiptir.” açıklamasında bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —