Tarih: 11.06.2023 11:46

Karamehmetoğlu, Rize Artvin Havalimanı hakkında açıklamalarda bulundu

Facebook Twitter Linked-in

Karamehmetoğlu, haziran ayı sonu itibariyle Umman ve Tel Aviv'den olmak üzere uluslararası seferlerin başlayacağını duyurdu. Turizmin il ekonomisi için büyük önem taşıdığını vurgulayan Karamehmetoğlu, bu bağlamda günlük 11 sefer düzenlenen havalimanının daha etkin çalışması gerektiğini belirtti. Ayrıca, ulusal ve uluslararası sefer taleplerinin karşılanması için siyasilerden destek talep ettiklerini ifade etti.

Karamehmetoğlu, Mayıs 2023 sonu itibariyle 86.426.409 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini açıkladı. 2022 ve 2023 yılları ihracat verilerini karşılaştırdığında, 2023 yılında yaklaşık %10'luk bir azalma olduğunu belirtti. Bu azalmada, maden ihracatında yaşanan %27'lik düşüşün etkili olduğunu vurgulayan Karamehmetoğlu, bununla birlikte su ürünleri ve hayvancılık mamulleri ihracatında %47'lik bir artış olduğunu ve bu durumun il için önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.

İhracat rakamlarıyla ilgili olarak Karamehmetoğlu, 2024 yılından itibaren firmaların ihracatının yapıldığı ilin rakamlarına yansıyacağını duyurdu. Böylece, Rize'den yapılan ihracatın gerçek rakamlarının belirlenebileceğini ve Rize Organize Sanayi Bölgesi'nde bu kapsama girecek olan firmaların mevcut olduğunu belirtti.

HABER: HÜSEYİN ALBAYRAK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —