meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Karanfil yağı ne işe yarar,Faydaları Neler?

Syzygium aromaticum ağacından elde edilen bitki türüne karanfil adı verilmektedir.

SAĞLIK 25.08.2023 16:00:00 0
Karanfil yağı ne işe yarar,Faydaları Neler?

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

Mersingiller ailesinden karanfil ağacı çiçeğinin gonca kısmı karanfil olarak adlandırılmaktadır. Bu bitki türü yağmurlu ve sıcak iklim ağacı olduğundan her zaman yeşil kalmaktadır. Ülkemizde de bolca bulunmaktadır. Karanfil bitkisinin ayrıca kendisi kadar tomurcuğunda yaklaşık %20 esansiyel yağ bulunur. Bu karanfil yağı insan sağlığı için çok faydalıdır. İşte o faydaları:

  • Karanfil yağının en bilinen temel özelliği diş bakımı ve diş ağrıları için kullanılmasıdır. Bu yağ ağızda biriken mikropları temizleyerek ağız bakımını yapmanıza yardım eder ve ağız kokusunu gideren bir doğal içerikli yağdır.
  • Bu bitkinin yağı ayrıca eklem ve kas ağrıları için fayda sağlamaktadır.
  • Eklemlerdeki şişkinliklerin geçmesine yardımcı olur ve romatizma ağrılarına karşı faydalı olduğu bilinmektedir.
  • Şiddetli baş ağrılarına neden olan iltihaplanmalara ve strese iyi gelerek baş ağrılarını hafifletmeye yardımcı olmaktadır.
  • Karanfil yağı ayrıca ciltte meydana gelen sivilce tedavisinde Hindistan cevizi yağı ya da jojoba yağı ile beraber kullanılarak sivilce ve aknelere kesin çözüm sunar. Elde edilen bu karışımı sicilce ve akne oluşan bölgeye hafif masajlara yaparak uygulayın. Bu şekilde hızlı bir şekilde etkisini göstermektedir.
  • Sağlık dostu bu bitkinin yağı ayrıca enfeksiyon tedavilerinde önerilmektedir. Vücutta meydana gelen yaralar, mantar enfeksiyonları, böcek sokmaları ile oluşan iltihapları gidermeye yardımcı olur.
  • İçeriğinde bulunan antioksidan özelliği ile bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Ayrıca virüslere karşı vücuda direnç sağlamaktadır.
  • Bu yağ beynin sağlıklı bir şekilde çalışmasına katkı sağlar. Stresi ve zihin yorgunluğunu almaktadır. Hafıza problemi olan kişilere faydalı olduğu bilinmektedir. Ayrıca karanfil yağı cinsel gücede fayda sağlamaktadır. Bu yağ geciktirici etkisi ile cinsel performansı artırma özelliği taşımaktadır.
  • Cinsel gücü artırdığı söylenen "karanfil yağı cinsel organa sürülür mü" diye sorarsanız yanıtı hayır. Bu yağ cilde uygulanırken başka yağlarla birlikte kullanılır. Çünkü uyuşturucu etkisi vardır.

 

KARANFİL YAĞI NE İŞE YARAR?

Karanfil bitkisinden elde edilen karanfil yağı faydaları saymakla bitmez. Bunlar arasından, kan dolaşımını iyileştirmekten, inflamasyonu akne oluşumuna ve diş eti rahatsızlıklarını gidermeye kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir.

KARANFİL YAĞI NASIL YAPILIR?

Malzemeler;

•1 Çay bardağı karanfil

•1 Litre Zeytinyağı

Yapılışı;

1 Çay bardağı karanfil bitkisini blender ile minik minik parçalara ayrınız. Daha sonra içeriğine 1 litre zeytinyağında ilave edip her 15 günde bir güneş ışığında bekletin ya da kaynar bir tencereye koyarak da ısıtabilirsiniz. Ardından süzüp hazır hale getirebilirsiniz.

KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR?

Karanfil yağını birçok şekilde kullanabilirsiniz. Ayrıca bu yağ hastanelerde sakinleştirici ve uyuşturmak amacı ile kullanılan kuvvetli bir yağdır. Bu karanfil yağı ayrıca diş ağrısına iyi gelmektedir. Diş ağrısı için karanfil yağını bir pamuğa damlatın ve ardından ağrıyan dişinizdeki o bölgeye sürüp bekletin.

KARANFİL YAĞI SİVİLCELERE İYİ GELİR Mİ?

Sağlık dostu ve eşsiz bir kokusu ve tadı olan karanfilin kullanım alanı oldukça geniştir. Ayrıca karanfil yağı cilt bakımı açısından da oldukça faydalı bir besindir. Karanfil yağı akne ve sivilce oluşumunu azaltmada kullanılan bu yağ özellikle ağır sivilceler için 2 diş sarımsak ve karanfil yağını iyice ezin ve cildinize sürerek cildinizdeki akne ve sivilcelerden kısa sürede kurtulabilirsiniz. Bu yağ sayesinde

hem sivilceleri kurutur hem kuruyan sivilcenin leke oluşturmasına engel olur.

KARANFİL YAĞI DİŞ ETİ İLTİHABINA İYİ GELİR Mİ?

Karanfil yağı diş ağrılarına iyi gelmesi ile bilinmektedir. Karanfil yağı ağız ve diş eti iltihabını azalmasına yardımcı olur. Karanfil yağını dişinize ilk olarak top şekline getirilmiş bir pamuğu alın ve karanfil yağının içerisine daldırın. Daha sonra bu pamuğu dişinizde ağrının olduğu bölgeye sürün ve bir süre bekletin.

KARANFİL YAĞI ZARARLARI

Sağlık dostu olan karanfil bitkisinin yağının faydaları olduğu gibi ayrıca zararlarda mevcuttur. Bunlardan ilki ise genellikle aşırı doz, öjenol içeriğinden dolayı alerjik reaksiyonlara veya toksik etkilere sebep olmaktadır. Bir diğer zararı ise; Diş ağrıları için sık ve aşırı dozda kullanıldığı takdirde diş etlerine, deriye, mukoza zarlarına zarar verebilmektedir. Bu sebeple her şeyin aşırı tüketimi zararlı olduğu için gereğinden fazla tüketmemeye özen gösterin daha düzenli bir şekilde kullanın.


Anahtar Kelimeler: Karanfil yarar Faydaları Neler?

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24.6° / 18.2°

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim