Canan Karatay rejimi ile zayıflamak isteyen kişiler beslenme listelerinde tercih edecekleri azca kalorili ve yağ yakıcı besinlerle en yakın zamanda dinamik ve fit görünüme kavuşabilir. 'Karatay rejimi' olarak karşımıza çıkan sıhhatli kilo
'Canan Karatay' diyeti olarak da tanımlanabilen Karatay diyeti, kilo vermek isteyen kadınların tercih ettiği en sağlıklı beslenme programlarından biridir. Sağlıklı beslenme dediğimizde akla ilk gelen isimlerden biri olan Canan Karatay, katıldığı programlarla sağlıklı zayıflamanın püf noktaları vermesinin yanı sıra sağlıksız yiyeceklerden uzak durarak sağlığımızı nasıl koruyabileceğimizi de bizlere aktarıyor. Gün içerisinde kolay kolay acıkmamızı sağlamayan tok tutucu besinlerin bir araya gelmesiyle oluşan Karatay diyeti sayesinde verdiğiniz kiloları geri almayıp kendinize sağlıklı bir beslenme rutini oluşturabileceksiniz. Sadece sağlıklı beslenmenin yeterli olmadığı aynı zamanda düzenli egzersiz hareketleri ile bunu destekleyebileceğiniz sıkı bir zayıflama programında en etkili sonucu almak için doktor kontrolü ile ilerlemelisiniz. Kadınların en fazla arattığı ve sonucunu merak ettiği Karatay diyetinin tüm detaylarını haberin devamından öğrenebilirsiniz...
Özellikle de çalışan kimselerin dört gözle bekledikleri hafta sonu kahvaltıları, çeşit çeşit alternatifleriyle hem karnı hem de gözü doyurmaya yetiyor. Kahvaltı masalarında bir kuş sütünün eksik olduğu envai çeşit yiyeceklerde güzel bir beslenme gerçekleştirilirken kilo kontrolünü sağlamak güçleşebiliyor. Prof. Canan Karatay ise kahvaltıda kilo almamak için tüketilebilecek az kalorili tok tutan besinleri şu şekilde sıralıyor:
1. ALTERNATİF: Maydanoz, dereotu, havuç, pembe turp, zeytin, peynir, kırmızı biber, haşlanmış yumurta, yaban mersini, badem ve siyah üzüm.
2. ALTERNATİF: Mantarlı ve peynirli omlet, yeşil biber, havuç, salatalık domates, yoğurtlu biberli kabak sote, peynir, badem, taze ve kuru üzüm, baharatlı zeytinyağı
3. ALTERNATİF: Haşlanmış yumurta, domates, salatalık, dereotu, biber, zeytin, çeçil peyniri, badem ve fındık
4. ALTERNATİF: Omlet, peynir, zeytin, badem, kuru üzüm, turp, havuç ve taze yeşillik
5. ALTERNATİF: Haşlanmış yumurta, yeşil soğan, dereotu, maydanoz, marul, salatalık, peynir, avokado, zeytin, badem ve ceviz.
6. ALTERNATİF: Peynir, zeytin, yumurta, yeşillik, havuç, soğuk köfte, badem, havuç ve fıstık. Dilerseniz kaymağa sürülmüş kuru kayısı.
Karatay diyetinin en önemli öğünü sabah uyanıldığında yapılan protein ağırlıklı bir kahvaltıdır. Susamlı simit, poğaça ya da açma gibi bol yağlı yiyecekleri kahvaltıda tercih etmemelisiniz.
- Sağlıklı beslenme listesi için önerilen öğün sayısı 2'dir. Ara öğünlerin kaldırılması tavsiye edilir.
- Şeker ve tuz tüketimini tamamen hayattan çıkarmak zor olacağı için birden kesmek yerine çok az miktarda tüketilebilir.
- Günlük 2-3 litre su tüketilerek vücudun ihtiyaç duyduğu sıvı karşılanmalıdır.
- Yemek için mutfağa girildiğinde yemekler düşük ısıda uzun süre pişirilmelidir.
- Asitli içeceklere kesin yer verilmemelidir.
SERBEST YİYECEKLER
YASAKLI YİYECEKLER
SAĞLIKLI KİLO VERDİREN MEŞHUR KARATAY DİYETİ LİSTESİ
2 haftada 5 kilo verdiren diyet listesi:
Kahvaltı:
Rafadan veya kayısı kıvamında pişirilmiş 2 yumurta ya da tereyağında yapılan peynirli omlet veya menemen
8-10 tane yeşil veya siyah zeytin
Bir küçük çay bardağı ceviz içi
Bir avuç içi miktarında beyaz peynir
4-5 tane gün kurusu kayısı
Şekersiz çay veya su
Öğle:
Bir avuç içi miktarında dana söğüş
Zeytinyağlı fasulye
Mevsim sebzelerinden yapılan salata (Doğal sirke, limon ve sızma zeytinyağı eklenebilir. Tuz kullanılacaksa az miktarda kristal kaya tuzu olmalıdır.)
Bir su bardağı tuzsuz ayran
Akşam:
Bir porsiyon balık (Izgara veya buğulama şeklinde)
Mevsim sebzelerinden salata (Keten tohumu eklenebilir)