Tarih: 19.02.2023 15:11

Kedi otu Bitkisinin Faydaları Nelerdir? Kedi otu Bitkisi Nasıl Demlenir?

Facebook Twitter Linked-in

Kedi Otu Çayı Faydaları Nelerdir?

Kedi otu çayının bilinen pek çok faydası bulunur. Sakinleştirici özelliği ile öne çıkan kedi otu çayı, stres ve uykusuzluk gibi durumlarda sıklıkla tercih edilir. Uyku düzenini yeniden yapılandırmada doğal bir ilaç olarak kedi otu çayı önerilir. Aynı zamanda ağrı kesici özelliği olduğu da bilinir. Kedi otu çayı nelere iyi gelir:

Kedi Otu Çayı Adet Söktürür mü?

Regl sancılarını ve kasılmalarını azaltmaya yardımcı olur. Kedi otu adet söktürücü özelliği ile bilinen bir bitkidir. Kasıkları gevşeterek adet döneminin rahat geçmesine yardımcı olur ve kanamanın düzenli olmasını sağlar.

Kedi Otu Çayı Nasıl Demlenir?

Sakinleştirici özelliği ile pek çok rahatlama ve uyku çayı içeriklerinde de bulunan kedi otu çayı, kolaylıkla demlenebilir. Rahatlama ve uykusuzluk için kullanılacak olan kedi otu çayının tamamen tesirini göstermesi için düzenli olarak tüketilmesi önerilir. Günde en fazla 2 bardak içilmesi önerilen kedi otu çayı, fazla tüketimde çeşitli yan etkiler gösterebilir. Uyku düzeninde, rahatlamada ve stres gidermede olumlu sonuç alınması için en az 2 hafta düzenli olarak kedi odu çayının tüketilmesi önerilir. Gün içinde, araç kullanımından önce ve dikkat gerektiren işler yapılacağı sırada tüketilmesi önerilmez. Vücudu ve zihni sakinleştiren kedi otu çayı gece uyumadan 30 dakika önce tüketilebilir. Kedi otu çayı nasıl yapılır:

Acı ve yoğun bir tadı olduğu bilinen kedi otu çayı tarifi bu şekilde yapılır. Rahat tüketebilmek için bal ya da şeker ilavesi yapılabilir. Özellikle yapım aşamasında yoğun olarak etrafa aromatik bir koku yayan kedi otu bitkisi tarçın, karanfil gibi baharatlar ile tatlandırılarak tüketilebilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —