Tarih: 29.10.2023 14:13

Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü: "100. Yıla Kavuşmanın Sevincini ve Gururunu Yaşıyoruz"

Facebook Twitter Linked-in

Cengiz, mesajında Cumhuriyet'in önemine vurgu yaparak, "Cumhuriyetimizin 100. yılına kavuşmanın sevinç ve gururunu yaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Cengiz, Cumhuriyetin Türk halkını ulus olma bilincine kavuşturduğunu ve ferdi yurttaş konumuna yükselttiğini belirtti. Ayrıca, Cumhuriyetin milleti onurlu, bağımsız düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşlar haline getirdiğine dikkat çekti.

Öğretmenlere çağdaş uygarlık yolunda ilerleme görevini hatırlatan Cengiz, "Atatürk'ün bize bıraktığı bu mirası bilimsel ve akılcı yoldan ayrılmadan koruyarak, öğrencileri bu çerçevede yetiştirmek en büyük görevinizdir" dedi.

Öğrencilere de seslenen Cengiz, "Üreten, araştıran, sorgulayan, vatanını ve milletini seven ve değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmeniz gerekiyor. Sizlerin sadakatsizlik içerisinde olmamak, ülkenize, Cumhuriyet'e ve bu eşsiz millete olan sevgi ve bağlılığınızı göstermek önemlidir" şeklinde konuştu.

Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Cengiz, mesajını, Cumhuriyetin anlamını vurgulayan şair Can Yücel'in dizeleriyle sonlandırdı ve Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü kutlayarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan için canlarını feda eden şehitleri rahmetle ve gazileri minnet ve şükranla anma çağrısında bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —