Tarih: 23.09.2023 14:44

Kiracılara Kötü Haber!

Facebook Twitter Linked-in

Hükümetin son kararına göre kira fiyat artışlarına yüzde 25 sınırı getirilmişti. Ancak artan enflasyonla birlikte kira fiyatları da güncellendi ve ev sahipleri yüzde 25 sınırının üzerine çıkmaya başladı. Bu durum karşısında kiracılar isyan ederken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten son dakika açıklaması geldi. Bakan Şimşek, ev sahiplerine iyi haber vererek yüzde 25 sınırının artık geçerli olmadığını duyurdu. Kira artışlarında yeni bir dönemin başladığını ifade etti.

MEHMET ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira fiyatlarındaki yüzde 25 artış şartı hakkında şu açıklamalarda bulundu;

"Kira artışlarının yüzde 25’i geçmemesi, kira uyuşmazlıklarının arabulucuya gitmesi gibi… Bu tür tedbirler geçici nitelikte olup piyasayı normal işleyişine doğru sevk etmeyi ve vatandaşlarımızı korumayı amaçlamaktadır. Enflasyonla mücadele ve kiralardaki fahiş artışların önüne geçmek üzere, konut arzı artırılacak, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimi artırılacak."

YÜZDE 25 ŞARTI SONA ERDİ

Konuya dair konuşan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yüzde 25 şartı hakkında şunları söyledi;

"Yüzde 25 sınırının kaldırılması beklenen bir gerçektir. Şöyle özetleyebiliriz: Gayrimenkul sektörü pandemi döneminden itibaren yaşadığı üretim eksikliğini derin bir şekilde hissetmeye devam ediyor. Gerek artan maliyetler gerekse de finansmana erişimdeki problemler gayrimenkule erişimi gittikçe zorlaştırdı. İster istemez de aslında insanların daha yoğun bir şekilde kiralık dairelere talebi gerçekleşti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —