Tarih: 09.08.2023 16:21

Kış Yeşili Yağı Nedir?

Facebook Twitter Linked-in

. Geleneksel ve doğal ürünler arasındadır. Üretildikten sonrası, şekerlemelerde, çaylarda ve kozmetik ürünlerinde kullanılabiliyor.

Kış yeşili yağının üretim sürecinde, doğal içerikler vardır. Saf ürünü bozmamak için özellikle bu içerikler kullanılır. Keklik üzümü bir bitki olarak bilinir. Keklik üzüm yağı, keklik üzümü yapraklarının sıcak suya batırılmasıyla ve buharla elde edilir. Kış Yeşili Yağının harici olarak kullanılması önerilir. Direkt olarak yutulması önerilmez.

Kış Yeşili Yağı Faydaları Nelerdir?

Kış Yeşili Yağının cilde, saca, bakterilere, dişe ve vücuda oldukça faydası bulunmaktadır.

Bakterileri Öldürür

Kış yeşili yağının, anti bakteriyel özelliği bulunmaktadır. Yapılan bir araştırmaya göre kış yeşili yağının bakteriler üzerinde %0,5 etkisi olduğu görülmüştür. Bu yüzden anti bakteriyel ve antibiyotik etkilerine sahip olmasıyla bilinir.

Dişe İltihabını Önler

Yine yapılan bir araştırmaya göre, kış yeşili yağının diş iltihaplarında ve diş eti iltihaplarında etkili olduğu görülmüştür. Hatta bazı ağız gargara ve spreylerinde kış yeşili yağı kullanılması önerilmiştir. Kış yeşili yağının ağız spreylerinde ve gargaralarda kullanılması güvenli olarak nitelendirilmiştir. Fakat yine de içilmesi önerilmeyen yağlar arasında yer alır.

Doğal Bir Ağrı Kesicidir

Kekik üzümünün doğal olarak da ağrı hafiflettiği bilinir. Özellikle bel ağrılarına çok faydalıdır. Kış yeşili yağı, bel ağrılarında alternatif tıpta kullanılmaktadır.

Kas Gerginliğini Alır

2010 yılında yapılan araştırmaya göre, kış yeşili yağının kas gerginlikleri üzerinde etkili olduğu bilinmektedir. Kas ağrılarında etkili olan yağın, gerginliği alması, yorgunluğu alması ve dinlendirici etkiye sahip olması da alternatif tıpta kullanılmasını sağlamıştır.

Kış Yeşili Yağı Nasıl Kullanılır?

Kış Yeşili Yağının bazı durumlarda doktorunuza sormadan kullanılması önerilmez. Genelde diğer yağlar ile karıştırılıp kullanılması da uygundur. Kış Yeşili Yağı yutulmaz, sadece harici olarak kullanılması önerilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —