Tarih: 29.09.2024 09:43

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Vesile Teyze’yi çaresiz bırakmadı

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit’te yaşayan ve yüzde 88 engeli olan Vesile Ayhan’ın imdadına yetişti

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi her alanda yaşlı ve engelli bireylerin yanında olmaya devam ediyor.

Evinde yaşadığı tadilat sorunuyla çaresiz kalan ve yüzde 88 engelli bulunan Vesile Ayhan’ın imdadına Büyükşehir Belediyesi ekipleri yetişti. Kendilerine gelen çağrıyla evde incelemede bulunan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü, A Takımı birimiyle iletişime geçerek, Vesile Teyze’nin yaşamış olduğu problemi kısa sürede çözdü.

Vesile Ayhan’ın geçtiğimiz hafta mutfak dolabının üst rafı düştü. Dolabın düşmesiyle çok korktuğunu ve ne yapacağını bilemediğini 153 Çağrı Merkezine ileten Vesile Teyze, yetkililerden destek istedi. Bunun üzerine Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü personeli eve giderek incelemelerde bulundu. Daha sonra A Takımının desteğiyle yaşlı teyzenin dolabı tekrar yerine monte edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden ev temizliği ve su faturası gibi çeşitli destekler alan Vesile Teyze, her fırsatta yardımına koşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

“BUNLARIN HİÇ BİRİNİ YAPAMAZDIM”

Mutfak dolabı düştüğünde çok korktuğunu söyleyen Vesile Ayhan, “2019’dan beri bu evde oturuyorum. Mutfaktayken dolabın üst rafı düştü. Çok korktum, elim ayağıma karıştı. Kalp hastası olduğum için ayaklarım tutmadı. Hemen 153’ü aradım. Ardından ekipler gelerek dolabımı yerine taktı. Bu yapılanların hiçbirini tek başına yapamazdım. Çok memnun kaldım. Bir süredir belediyeden öz bakımı, ev temizliği ve nakdi gıda yardımı alıyorum. Her zaman bana destek oldukları için Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —