Tarih: 08.08.2023 16:18

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu'ndan Depremzedelere Destek Eli

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE), depremden etkilenen vatandaşlara destek amacıyla Hatay'ın Hassa ilçesinde kurulan Erzurum Mahallesi konteyner kentine yardım elini uzattı.

Erzurum Konfederasyonu (ERKON) öncülüğünde, Erzurumlu vakıflar, dernekler ve federasyonların katkılarıyla, aynı zamanda Erzurumlu iş adamlarının da desteğiyle Hassa ilçesinde depremden etkilenen vatandaşlar için geçici barınma merkezi oluşturuldu. Bu anlamlı organizasyona KEDFE de duyarlılığını bir kez daha göstererek destek verdi.

Erzurum Mahallesi'nin açılış programına KEDFE Başkanı Tekin Dursun ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Başkan Dursun, yaptığı açıklamada, "Dadaşlar her zaman depremzede kardeşlerinin yanında olacak. Hassa'da açılan Erzurum Mahallesi'ne KEDFE olarak destek verdiğimiz için mutluyuz. Yaralarımızı birlikte saracağız." şeklinde konuştu.

250 konuttan oluşan Erzurum Mahallesi, içerisinde kurs merkezleri, mescit, çamaşırhaneler, misafirhaneler, güvenlik ve yönetim bölümleri gibi tesisler barındırıyor. Mahallenin sokakları, Erzurum ilçelerinin isimleriyle anılırken, meydan "İbrahim Erkal Meydanı" olarak adlandırıldı. Mahallede bulunan evlere bağış yapan vakıf, federasyon ve derneklerin isim ve logoları da görülebiliyor. Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu'nun logosu da mahallede özel bir yere sahip bulunuyor.

Dayanışmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinden birini sergileyen KEDFE, depremzedelerin yaşamlarını yeniden inşa etmelerine destek olmayı sürdürüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —