Tarih: 06.02.2024 08:36

Kolestrole hangi besinler iyi gelir?

Facebook Twitter Linked-in

KOLESTROLE İYİ GELEN BESİNLER:

SOMON: Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan somon, kalp sağlığını desteklemeye yardımcı olabilir. Omega-3 yağ asitleri anti-enflamatuvar etkilere sahip olabilir ve kolesterol seviyelerini dengelemeye yardımcı olur.

ZEYTİNYAĞI:  Zeytin yağı, tekli doymamış yağlar içerir ve kalp sağlığına olumlu etkileri olabilir. Yemeklerde zeytinyağı kullanmak, doymuş yağları sınırlamaya yardımcı olur.

BAKLAGİLLER: Mercimek, nohut, fasulye gibi baklagiller yüksek lif içeriği ile bilinir. Bu lifler sindirim sistemini destekler ve kolesterolün vücut tarafından emilimini azaltmaya yardımcı olabilir.

ELMA: Yüksek lif içeriği ve antioksidanlar sayesinde, elma kolesterol seviyelerini dengelemeye yardımcı olabilir. Aynı zamanda açlık krizlerini de önleyen elma, diyet yapanlar için vazgeçilmez bir besindir.

ÜZÜM:  Özellikle kırmızı üzüm kabuklarındaki resveratrol adlı bileşik, kolesterol düzeylerini olumlu yönde etkiler. Üzüm aynı zamanda kansere karşı da koruyuculuk sağlar.

AVOKADO: Sağlıklı yağlar ve lif içeriği sayesinde avokado tüketimi, kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Onlarca faydası olan avokado, damar tıkanıklığı sorununa karşı birebir fayda sağlar.

YABAN MERSİNİ: Yüksek antioksidan içeriğiyle bilinen yaban mersini, kolesterol seviyelerini dengelemeye yardımcı olur. Yaban mersini, besin değerleri sayesinde kanser dahil birçok hastalığa şifa olur. NAR: Nar meyvesi, antioksidanlar açısından zengin olup kolesterolü düşürebileceği düşünülen bir diğer meyvedir. Yüksek miktarda c vitamini içeren nar, kan şekerini düşürücü etki de gösterir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —