meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Konuşacak Konu Bulamıyor musunuz? Öyleyse Haluk Tatar'ın Bu Sözlerine Kulak Verin...

İnsan ilişkilerinde konuşmalar bazen aksayabilir. Karantina sırasında konuşacak bir konu bulamazsanız, görüşme devam edemez. Çoğu zaman sohbetin kendiliğinden akması beklenir, bazen insanlar sohbet sırasında konu bulamaz ve garip bir sessi

AKTUEL 7.03.2023 15:05:02 0
Konuşacak Konu Bulamıyor musunuz? Öyleyse Haluk Tatar

Konuşacak konu nasıl bulunur?

Karşınızdaki kişi ile konuşurken bir anda konu tıkandıysa ve sizin aklınıza ne sohbeti başlatacak ne de konuşmayı ilerletecek bir şey gelmiyorsa, bu durumda konu açabilmenin bazı püf noktalarını bilmeniz gerekiyor demektir. Konu açabilmek için bilinmesi gereken bu küçük ince detayları öğrendiğiniz zaman, insanların sizi dinlemek ve sizin ile sohbet istediklerini fark etmeye başlayacaksınız. Ancak doğru ve etkili bir şekilde konu açamadığınız zaman, ne yaparsanız yapın ortada garip bir sessizlik olmaya devam eder. Tam da bu nedenle Haluk Tatar’dan konuşacak konu bulamayanlar için konu açabilmenin sırları şu şekilde karşımıza çıkıyor:

2a, 2?, 1+

Yukarıda yazan yazıdan herhangi bir şey anlamamış olabilirsiniz, kendisi sohbet açmanın formülü olarak geçiyor. 2a yani 2 açılış cümlesi, yumuşatma cümleleri ve daha sona sorulacak 2 soru için 2? geliyor. Bir soruyu 2 kez sormalısınız Birincisi amaca yönelik soru diğer ise perdeleme yani amacı yumuşatma sorusu. Daha sonra ise 1+ yani konuyu karşınızdaki kişiye yönlendirmeden önce pozitif bir detay ile cümleleri toparlamalısınız. Bu şekilde konuştuğunuz zaman konu ne olursa olsun karşı tarafa bir görüş bildirmesi içn güzel bir imkan sağlayabilirsiniz.

Cüretkar olun ancak abartmayın

İkili ilişkilerde özellikle işinize yarayacak olan bir durum vardır. Karşınızdaki kişinin hislerini anlamak için ya da karşınızdaki kişi ile iletişimi güçlendirebilmek için bazı küçük detaylar eklemeniz gerekiyor. Bunun için yine 2a, 2?, 1+ formülünü uygulamak gerekiyor ancak bu durumda daha içeri doğru bir yaklaşım izleyin. Karşınızdaki kişiye direkt olarak olmasa da, dolaylı olarak ilişkilerde neler olması gerektiğini ya da olmaması gerektiğini sorun. Ancak bunu kendinizden de güzel bir örnek ile taçlandırın ki sizin bakış açınızı da anlayabilsin.

Sorularınızı dikkatli seçin

İkili sohbetlerde ya da arkadaş ortamlarında soracağınız sorular oldukça önemlidir. Sorulacak olan sorunun arkasında uzun bir onu yatmıyorsa, bu durumda soruların tamamı boşluğa gidecektir. Yani ıssız bir adaya düştüğünüz zaman yanınıza alacağınız üç şeyi öğrenmek yerine dünya görüşlerine ya da kendi kişisel özelliklerine yönelik sorular sorun k, onlar kendilerini anlatırken sohbeti siz yönlendirebilin.

Konu bulmak için ilginç şeyler araştır

Konularınızı nereden aldığınız da oldukça önemidir. Konu açmak için son zamanlarda gördüğünüz ilginç olayları kendinize göre yorumlayın, karşınızdakine sorun ve buradan yeni bir konu açılmasını sağlayın. Ancak basit ve herkesin karşısına çıkan konuları ya da çok kısa bir sohbet malzemesi olacak olan soruları sormaktan çekinin. Bu gibi sorular ve sönük kalan s-konular sohbeti başlamadan bitirir.

Gereksiz konulara girmeyin

İnsanların taraf olabileceği konuları sohbet konusu olarak seçmek karşındaki kişi ile atanda gerginliğe yol açabilir. Bu nedenle konuşma açmaya çalıştığın zaman din, siyaset ve futbol gibi gereksiz konulardan ya da diğer insanların değiştiremeyeceği şeylerden bahsetme Tüm bu konular sohbetin kısa ve negatif olmasına yol açan durumlardırlar.

Karşı taraftan onay bekleyen sorular sorma

Konu açma formülü uyguladıktan sonra karşınızdaki kişiden bir adım beklemeniz gereken yerde karşı tarafa topu atmak yerine sizinle birlikte durmasını istemeyin. Özellikle ”Sence de öyle değil mi?” gibi sorular ile karşı taraftan onay bekleyen ya da cevabı yalnızca evet ve hayır olabilecek soruları sormayın. Sohbeti kısaltan ve karşı tarafı negatiflikle yükleyen durumlardır.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.5° / 19.5°

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim