meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Konya'da Larende dükkanlarının temeli atıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Meram Belediyesinin yürüttüğü Büyük Larende Dönüşümü kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından bölge esnafına yapılacak dükkanların temeli atıldı.

GÜNCEL 28.04.2023 12:11:00 0
Konya

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Meram Belediyesinin yürüttüğü Büyük Larende Dönüşümü kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından bölge esnafına yapılacak dükkanların temeli atıldı.

KONYA (İGFA) - Şehir Hastanesi karşısında düzenlenen programın açılışında konuşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yapılacak iş yerleri ile Meram ve Konya için bir dönemin sonu, yeni bir dönemin de başlangıcının olacağını belirtti.

Kavuş, “Dünyanın ilk yerleşim yerlerinden biri olan bu şehre yakışmayan Larende Caddesi, bugün atacağımız temelle birlikte Türkiye Yüzyılı vizyonuna yakışır bir hale kavuşacak. Miyadını ve ekonomik ömrünü tamamlamış, alışveriş konforunu tamamen kaybetmiş, trafik keşmekeşinden boğulan ve Konya’nın tam da merkezine hiç yakışmayan Larende Caddemizdeki iş yerleri burada yeni bir vizyon ve fonksiyon kazanacak. Hem esnaflar hem de vatandaşlar için konforlu ticaretin de merkezi olacak. Konya için her konuda taşın altına elini koyan Büyükşehir Belediye Başkanıma ve ekibine şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

“MERAM VE KARATAY’IMIZ GÜZEL BİR YATIRIM DAHA KAZANMIŞ OLUYOR”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Konya Modeli Belediyecilikte Konya’ya, gönlü güzel Konyalı hemşehrilerimize hizmet var. Aşkla hizmet var. Bugün yine Meram ve Karatay’ımız güzel bir yatırım daha kazanmış oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Eğer bu yatırımların, bu temel atmaların, bu açılışların hülasa bu hizmetlerin devamını istiyorsak, istikrarın devamı yönünde irade beyan etmeliyiz. İnşallah 15 Mayıs’tan itibaren de istikrarın devam edeceğinden hiçbirimizin şüphesi yok. Onun için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz inşallah. Bu projenin Karatay’ımıza, Meram’ımıza ve Konya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

“LARENDE DÖNÜŞÜMÜYLE ŞEHRİMİZ BÜYÜK KAZANÇ SAĞLAYACAK”

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Armağan Güleç Korumaz, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, Dar-ül Mülk Projesinde burayla ilgili projeyi sunduğunda da son derece heyecanlanmıştım. Bir dönem Konya’nın tarihinde bugün için de öyle önemli bir yere sahip olan bu bölgenin yeniden şehre kazandırılması adına yapılan bu projenin hayırlı olmasını diliyorum. Konya, geçtiğimiz dönemlerde kentsel dönüşüm anlamında çok güzel adımlar attı. Bu da o adımlardan bir tanesi. Larende dönüşümüyle şehrimiz büyük bir kazanç sağlayacak. Başkanlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“KONYA İÇİN BİR HAYALİMİZ VAR”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, eser siyaseti yaptıklarını belirterek, ilçe belediye başkanlarıyla birlikte Konya’ya her gün yeni eserler kazandırmanın gayreti içinde olduklarını söyledi. Konya için bir hayali olduğunu dile getiren Başkan Altay şöyle devam etti: “Dar-ül Mülk Projesi kapsamında 20 farklı noktada şehrimizde bir büyük ihya ve imar işi gerçekleştiriyoruz. Mevlana Kültür Merkezi’nden başlayıp Büyükşehir Belediyemizin bulunduğu alana kadar devam eden bölgede 20 ayrı noktada projeler yapıyoruz. Bunun başlangıcını Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı ile yapmıştık. Orada ticaret canlanıyor. Türkiye’nin en güzel merkezlerinden biri ortaya çıktı elhamdülillah. Bununla birlikte özellikle Alaaddin Caddesi’nde yaptığımız cephe yenileme çalışmaları, gündüzü ayrı akşamı ayrı güzel hale geldi. O bölgede ciddi bir canlılık oluşturdu. Mevlana Caddesi’ndeki eski Tekel Binası’nın restorasyonuna devam ediyoruz. Kılı


Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

27.1° / 20°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin