Tarih: 27.10.2023 10:09

Kop Dağı Müdafaası Tarihi Milli Parkı'nda "100. Yıl Yürüyüşü" Coşkusu

Facebook Twitter Linked-in

Bayburt Valiliği, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Türk bayraklarıyla süslenen Kop Dağı Müdafaası Tarihi Milli Parkı'nda "100. Yıl Yürüyüşü" gerçekleştirdi. Etkinliğe lise, üniversite ve polis okulu öğrencileri de dahil olmak üzere birçok kişi katıldı. Yürüyüşün merkezi, Bayburt-Erzurum kara yolunun 2.409 metre yükseklikteki milli parkındaki Kop Şehitleri Anıtı oldu. Program, Kur'an-ı Kerim okunması ve dualarla başladı ve Vali Mustafa Eldivan tarafından şehitlik anıtına çiçekler bırakıldı.

Katılımcılar daha sonra ellerinde Türk bayraklarıyla donanmış bir şekilde 1 kilometrelik bir yürüyüşe başladılar. Bu yürüyüş, 1. Dünya Savaşı yıllarında Kop Dağı'nda Osmanlı-Rus Savaşı'nın yaşandığı ve birçok kahramanın şehit verildiği sahaya ulaştı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bayburt Şube Müdürü Alparslan Katırcı, yürüyüşe katılanlara bölgenin tarihine ve coğrafyasına dair bilgi verdi.

Vali Mustafa Eldivan, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, Cumhuriyet'in 100. yılına ulaşmanın sevincini yaşadıklarını belirtti ve şunları söyledi: "Kentimizde anlamlı etkinlikler düzenleyerek Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 100. yılını kutluyoruz. Bir hafta boyunca toplantılar, söyleşiler ve özellikle gençlerimizin katıldığı çeşitli aktivitelerle kutlamalarımız sürecek." Eldivan, bu tür etkinliklerin, tarih ve ecdada saygı amacıyla gerçekleştirildiğini vurguladı.

Etkinliğe katılanlardan Hasan Türkoğlu, "Cumhuriyet'in nasıl kazanıldığını, atalarımızın nasıl bedeller ödediğini gördük ve bunu yürekten hissettik. Burada gördüğümüz siperler, mevziler gerçekten bizleri çok etkiledi." dedi. Üniversite öğrencisi Elif Arslan da, gezdiği alanda atalarının izlerini gördüğünü ve duygusal anlar yaşadığını ifade etti.

Bu yürüyüş, tarih ve vatan sevgisini bir araya getiren anlamlı bir etkinlik olarak hafızalarda yerini aldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —