Tarih: 02.08.2023 12:30

Kova Dolunayı Nedir? Hangi Burçlar Etkileniyor?

Facebook Twitter Linked-in

Ay'ın Güneş'e göre Dünya'nın ters tarafında kalmış olduğu durum olan Dolunay her ayın ortasında gökyüzünde beliriyor. Görünüşü ve parlaklığı ile göz kamaştıran bu manzaranın astrolojik olarak da bazı etkileri var. 

1 Ağustos'ta saatler 21:31'i gösterdiğinde 9° Kova burcunda yaşanacak olan Dolunay da bazı burçları yakından ilgilendiriyor. Astrologlar özellikle Kova ve Aslan burcunun daha fazla etkileneceği beklentisine sahip. Zira bu dolunaya Jüpiter eşlik ediyor. 

İLETİŞİM VE İLİŞKİLER BİLE ETKİLENİYOR

Dolunay olduğu günlerde insanlarda duygusal yoğunluk en üst seviyeye ulaşıyor. Ancak Kova burcundaki dolunay, bireylerin duygusal ihtiyaçlarını ve toplumdaki konumlarını daha net bir şekilde kavramalarına ve ifade etmelerine yardımcı olabilir. Ay'ın gökyüzündeki bu konumu ilişkiler üzerinde bile etkilere sahip. İlişkilerin güçlü ve zayıf noktalarının daha belirgin hale geldiği Dolunayda bireyler ilişkilerini yeniden değerlendirme isteği duyabiliyor. 

İşte Kova dolunayının burçlar üzerindeki etkisi...

KOÇ 

Topluluk meseleleriniz ve bireysel özgürlüğünüz bu dönemde önemli hale gelecek. Günlük bir ilişkide blokajlar yaşarsanız, cesaretiniz kırılmasın. İyi haber şu ki Mars, şanslı Jüpiter ile uyumlu bir enerji akışı içinde olacak ve sizi duygusal doyuma yaklaştıracak. Satürn ayrıca size inancın ve teslimiyetin büyüsünü öğretmeye devam edecek. 

BOĞA

Otorite duygunuzun ve mesleki ilişkilerinizin arkasındaki ilham kaynağı bu dolunayın altında öne çıkacak. İster kişisel ister profesyonel, gerekli riskleri almak için ilham alıyorsunuz ve bu süreçte göksel olarak destekleniyorsunuz. Yörüngeleri değiştiriyorsunuz ve dalgalar yaratıyorsunuz. 

İKİZLER 

Kişisel veya profesyonel olarak, şu anda güvenlik duygunuzu sorgulamanız daha olası. Bunun nedeni ise Merkür'ün Satürn'e karşıt olması. İçgüdülerinize güvenin, bunu yapmak güvenlidir. Bireyselliğinizi özgürce ifade edebileceğiniz yeni bir dünya sizi bekliyor. 

YENGEÇ

Yakın birlikteliklerinizden paylaşılan kaynaklarınıza kadar her şeye daha yakından bakıyorsunuz. Bu, arkadaşlık karmaşaları veya belki de sanal alan aracılığıyla duygusal alışverişleriniz söz konusu olduğunda olabilir. Bir bağlantının son kullanma tarihi geldi mi? Aynı şey, geleneksel olmayan gelir kaynakları yoluyla geçimini sağlayanlarınız için de geçerli. Neyse ki, verimli bir Mars-Jüpiter üçgeninin desteğiyle, akranlarınızın yardımına ve ruh amacınıza yönelik bir rüya haritasına sahipsiniz. 

ASLAN

Liderliği üstlenmek için doğdunuz, ancak güçle birlikte sorumluluk da gelir. Bu, anlaşmalar, uzlaşma ve diğer önemli konulardaki kararlı yedinci evinizi ateşleyeceğinden, yaklaşan dolunay düşünüldüğünde özellikle doğru. Venüs retrosu, ister kişisel ister profesyonel olarak, tüm kalbinizle değer verdiğiniz şeylere netlik kazandırmanın bir yolu olarak sizi içe çekmeye devam ettiği için öne çıkan bir başka faktör.

BAŞAK

Uzun vadeli vizyonlarınızı ve hayallerinizi temellendirmek, belli bir miktar cesaret ve teslimiyet gerektirir. Göksel yöneticiniz Merkür ile geri giden Satürn arasında gergin bir karşıtlık, kısıtlama ve tereddüt duygularını tetikleyebilir. Gerekirse bir ara verin, ancak özellikle Jüpiter ile uyum içindeyken, burcunuzdaki Mars'ın canlandırıcı özüne güvenin. Bazı şeyler riske girmeye değer.

TERAZİ

İster yaratıcı ister romantik açıdan olsun, dolunay sizi artık ideallerinizle ve dünyaya ait olma duygunuzla uyuşmayan girişimler ve taahhütler üzerinde düşünmeye çağırıyor. Aklınızda bulundurun, Merkür'ün Satürn'e muhalefeti, günlük işlerinizle ilgili olarak belirsizlik duygularını tetikleyebilir.

AKREP

Bu dolunayın ışığı altında ev ve aile fikrinizi yeniden tanımlıyorsunuz. Yer değiştirme, belki? Belki de apartman kontratınızı yenilemeyi düşünüyorsunuz. Özellikle anlaşmalarınız, tavizleriniz ve önemli ortaklıklarınız söz konusu olduğunda, dolunay güvenlik duygunuzu yeniden tesis etmek için bir fırsat olacak. 

YAY

Yerel topluluğunuzun iyiliği için ne yaptınız? Yakın çevreniz veya kardeşlerinizle paylaştığınız ilişki açısından, muhtemelen rutin bir görevin veya günlük ilişkinin tam bir döngü haline geldiğini görüyorsunuz. Geri giden Satürn aynı zamanda dördüncü aile evinizden geçiyor. Bununla birlikte, bu aynı zamanda otorite sahibi olma arzusu etrafında da dönebilir. 

OĞLAK

Ay, ilişki sektörünüzü yönetiyor, ancak istikrar arayan ikinci eviniz aracılığıyla doluluk zirvesine ulaşıyor. Göksel yöneticiniz Satürn, Merkür'e doğrudan karşıt konumda olacak ve bir belirsizlik ve gerilim katmanı ekleyecek. İçgüdülerine güven. 

KOVA

Ay, sizin adınıza gökyüzünde parlıyor ve sizi duygularınızı "hissetmeye" teşvik ediyor. Referans olarak, bu yılın Ocak ayında burcunuzda gerçekleşen yeniayı tekrar düşünün. Niyet tohumlarınız meyve vermeye başlıyor ve yardımcı yöneticileriniz genel güvenlik duygunuza vurgu yapıyor, bu muhtemelen bir aile yatırımı değilse de, yaşam durumunuz etrafında dönüyor. 

BALIK

Yaratıcı veya duygusal olarak, içe dönmeniz ve ruhunuzun benzersiz katmanlarını keşfetmeniz isteniyor. Dinlenme, mahremiyet, başa çıkma mekanizmaları ve hepsi, bu zamanda belirlenmesi gereken sınırlarla aynı anda uzlaşabilirsiniz. 

HANGİ TARİHLERDE DOLUNAY GÖRECEĞİZ? 

Peki bir sonraki Dolunay ne zaman? 
Bu yıl içerisinde;
31 Ağustos 2023
29 Eylül 2023
28 Ekim 2023
27 Kasım 2023
27 Aralık 2023 tarihlerinde Dolunayı gökyüzünde göreceğiz. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —