Tarih: 21.08.2023 15:37

Kramp neden olur, nasıl geçer?

Facebook Twitter Linked-in

Kramp Neden Olur?

Kramp herkes için oldukça rahatsız edici bir durumdur. Peki kramp neden olur? Kramp oluşumunun öne çıkan nedenlerini sizler için sıraladık;

Kramp Nasıl Geçer?
Kramp kişiye çok fazla acı verdiğinden kramp nasıl geçer? Sorusunu mutlaka sormaktadır. Çoğunlukla kramp kendiliğinden geçer. Ancak geçmezse egzersizler ve fizik tedavi gibi yöntemlerle kramplar son bulmaktadır. Bazı durumlarda ağrı kremleri ve masaj da krampa iyi gelir.

Kramp Ağrısına Ne İyi Gelir

Kramplar geldiğinde kişiye dayanılmaz ağrılar yaşatabilir. Peki kramp ağrısına ne iyi gelir. Kramp giren yerin hafifçe ovulması ve masaj yapılması ağrının dağılmasına yardımcı olmaktadır. Hatta masaj yağı kullanmakta ağrının daha hızlı geçmesini sağlayabilir. Kramp ağrısı için soğuk ya da sıcak kompresin de faydalı olduğu pek çok kişi tarafından belirtilmektedir. Ancak bütün bunlara rağmen ağrı geçmiyorsa kas gevşetici ve ağrı kesicilerden destek alınabilir.

Bacakta Kramp Ağrısı Nasıl Geçer?

Kramp vücudun çeşitli yerlerde görülebilmektedir. Özellikle de bacaklara çok fazla kramp girmektedir. Kramp anı kişiye çok fazla ağrı verir. Peki bacakta kramp ağrısı nasıl geçer? Bu ağrının geçmesi için öncelikle bacağı hafifçe ovmak ve bacağa masaj yapmak çok faydalıdır. Ağrı geçmezse bacağa buz torbası da koyulabilir. Fakat ağrının dayanılmaz olduğu durumlarda kas gevşetici ve ağrı kesiciler gerekli olabilmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —