Tarih: 08.08.2023 13:59

Kronik Kabızlık Nedir?

Facebook Twitter Linked-in

Bağırsaklarımızda meydana gelen problemler ise yaşam standartlarımızı düşürmektedir. Önemli bir iş toplantısı, tüm yılın yorgunluğunu atacağınız bir tatil planı veya uyuyacağınız kaliteli bir uyku, bu sorun sayesinde gölgelenebilmektedir.

Kronik kabızlık, kendinizi yorgun hissetmenize neden olabilir! Vücudumuzun sindirim ve boşaltım sistemleri sayesinde bedenimizi yenilenmiş ve tazelenmiş olarak algılarız. Ancak bu sistemlerde yaşanan aksaklıklar metabolizmayı yavaşlatır ve yorar. Bu durumun uzun vadede psikolojik etkileri de baş göstermeye başlar. Sancı, ağrı, şişkinlikten kaynaklı olarak giyilen kıyafetlerin dar gelmesi gibi bir takım sorunlar, sosyal hayatın akışına ve beşeri ilişkilere etki edebilir.

Kronik Kabızlık Nedenleri Nelerdir?

Kronik Kabızlık Hastalığında Ne Zaman Doktora Başvurulması Gerekir?

Hekimin yapacağı fiziki muayenenin ardından; hastadan bir takım kan tahlilleri, filmler, endoskopik veya kolonoskopik tetkikler istenebilir. Bunların ışığında; nedene yönelik tedavi başlanması ise, uygun bir yaklaşım olacaktır. (Oral yolla alınan ilaçlar, diyet programları ve lavman yapılması gibi seçenekler mevcuttur.)

Kronik Kabızlık Hastalığına Karşı Neler Yapılmalıdır?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —