Tarih: 24.10.2024 17:15

KTÜ'den ISIF'24 Fuarında Büyük Başarı: 10 Madalya ile Döndüler

Facebook Twitter Linked-in

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Buluş Fuarı'nda (ISIF'24) önemli bir başarıya imza atarak toplamda 10 madalya kazandı. Ödüller, Adana'da gerçekleştirilen TEKNOFEST'teki törenle T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kasım Gönüllü ve TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak tarafından takdim edildi.

Törene KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal ve diğer önemli isimler katıldı. 2-6 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenen fuarda, KTÜ’nün desteklediği 10 buluş değerlendirmeye alındı. Toplam 354 buluşun sergilendiği fuarda, akademisyenlerimizden Dynamic Academy Kurucusu Prof. Dr. Ahmet Can Altunişık ile Dr. Öğr. Üyesi Fatih Yesevi Okur'un geliştirdiği “Titreşime Dayalı Yapı Sağlığı İzlemesinde Derin Öğrenme Tabanlı Anormallik Tespit Sistemi” adlı buluş, fuarın en prestijli ödülü olan “Grand Prix” ile ödüllendirildi. Bu ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etti.

KTÜ’nün kazandığı diğer ödüller arasında Altın Madalya ile ödüllendirilen "Mühendislik Yapılarında Gerçek Zamanlı Dinamik Karakteristiklerin Otomatik Takip Yöntemi" adlı patent, Prof. Dr. Ahmet Can Altunişık, Dr. Üyesi Fatih Yesevi Okur ve Dr. Ebru Kalkan Okur tarafından geliştirildi. Ayrıca, “Gemilerde Denge Kontrolüne İlişkin Bir Sistem” başlıklı buluş ile Doç. Dr. Emre Peşman ve ekibi de Altın Madalya kazandı.

KTÜ’ye kazandırılan Gümüş Madalyalar ise şu projelere verildi:

Bronz Madalya kazanan proje ise, “Üç Yönlü Periyodik Minimal Yüzey (Üpmy) Desenli Çekirdek Yapıya Sahip Hibrit Sandviç Kompozit Panel” adlı buluş oldu.

Ödül töreninin ardından KTÜ Senato Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, buluş sahibi akademisyenlere “KTÜ Ekolü”ne sağladıkları katkı ve başarılı projeleri adına Tebrik Belgesi takdim etti.

Törende konuşan Rektör Çuvalcı, “Araştırma Üniversitesi ve Tam Akredite statüsü ile çift markaya sahip olan üniversitemiz, bilimin baş döndürücü değişimlere sahne olduğu günümüz teknoloji dünyasında, çağın ötesine ulaşmaya adaydır” dedi.

Tören, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —