Tarih: 02.08.2023 12:32

Kulak Burun Boğaz Uzmanları Uyarıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Gereksiz tüyleri almak kişisel bir tercih. Yaz aylarında, giysilerin kısalması ve insanların genellikle daha açık alana sahip kıyafetleri tercih etmesi, genellikle bacak, kasık, koltuk altı, yüz ve hatta burun içindeki ağda taleplerinde artışa yol açıyor. 

Pürüzsüz bir görünüm elbette daha estetik ancak tıp uzmanları burun içinde çıkan kıllar için bunu önermiyor. Zira ürkütücü sonuçlar ortaya çıkabiliyor. 

BURUN KILLARINI ALMAK ÇOK TEHLİKELİ

Burnun çok sayıda kan damarı ve mukoza zarı içeren çok hassas bir bölge olduğunu açıklayan Kulak Burun Boğaz uzmanı olan Dr. Don J. Beasley, kılları çekmenin ağrı, kızarıklık ve tahrişe neden olabileceğini belirtiyor. 

BURUN KILLARI NE İŞE YARIYOR?

Burun deliklerinin içindeki kıllar aslında çok önemli bir role sahip. Soluduğumuz hava için bir filtre görevi görüyor ve burun tahrişine neden olabilecek toz ve polenleri hapsediyor. Ancak ABD'li uzmanlar, burun deliklerinin içinde çıkan kılların alınmasının enfeksiyonlara, kıl dönmesi ve apse gibi komplikasyonlara neden olabileceğini belirtiyor. 

YOUTUBE VE TİKTOK'TA GÖRDÜKLERİNİZİ UYGULAMAYIN

Son aylarda, cildi düzensiz gösteren tüm ölü deri hücrelerinden kurtulmak için cildin yüzey katmanlarını tıraş eden dermaplaning meşhur olmaya başladı. YouTube ve TikTok'ta popüler olan bu yöntem Dr. Ross Perry'e göre insanlara kusursuz mükemmellik yanılsaması veriyor. 

Yüzdeki ince kılların tamamen normal olduğunu belirten Perry, kimsenin sırf başkası yapıyor diye yüzünü tıraş etme konusunda baskı hissetmemesi gerektiğini dile getiriyor. Doktor ayrıca yüzün evde tıraş edilmemesini öneriyor. Çünkü bazı durumlarda ince sayılabilecek yüz kılları daha kalın çıkabiliyor. Yüz tıraşı ayrıca sivilcelere, cilt tahrişlerine veya enfeksiyonlara neden olabiliyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —