Tarih: 20.06.2023 14:06

Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri netleşti!

Facebook Twitter Linked-in

Kurban Bayramı için geri sayım başlamışken, ikramiyeler için sorgulamalar yoğunlaştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından emekli aylıkları ve bayram ikramiyeleri ödeme tarihleri hakkında açıklama geldi.

Geçen yıl iki bayramda da emekliye 1100 TL ikramiye ödenmişti. Bu yıl verilecek ikramiye tutarı güncellenirken ödeme günleri de açıklandı. 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Bakanlık tarafından çalışmaları yürütülen en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin ise 2 bin liraya çıkarılması düzenlemesini içeren teklif, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşmıştı. Buna göre Kurban Bayramı ikramiyeleri de yeni bir açıklama gelmediği takdirde 2 bin TL olarak ödemesi yapılacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili; 'Bir güzel haberimiz de emeklilerimize olacak, emeklilerimizin maaşları ve bayram ikramiyelerini kurban bayramı öncesinde ödeyeceğiz.' şeklinde konuşmuştu.

EMEKLİ MAAŞI VE BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHLERİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından emekli aylıkları ve bayram ikramiyeleri ödeme tarihleri hakkında açıklama yapıldı. Buna göre, ödemeler 17-23 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatacak.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre;

4(a) SSK bendi kapsamında gelir/aylık alanların 2023 Haziran dönemi gelir/aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyeleri;

4(b) BAĞKUR kapsamında gelir ve aylık alanların 2023 Haziran dönemi gelir/aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyeleri 22 Haziran 2023 tarihinde,

4(c) Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların 2023 Temmuz aylık ödemeleri ile Kurban Bayramı ikramiyeleri 23 Haziran 2023 tarihinde ödenecektir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —