Tarih: 13.06.2024 10:41

Kurban Atıklarının Açıkta Bırakılmaması İçin Uyarı!

Facebook Twitter Linked-in

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları kurban kesiminde dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kurban artıklarının çevreye atılmasının hem çevre kirliliğine hem de sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirtti.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, yaptığı açıklamada kurban kesen vatandaşları, kurban artıklarını gelişigüzel bırakmamaları konusunda uyardı. Uygun olmayan yerlere bırakılan kurban artıklarının çevre kirliliğine ve sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekti.

Ekim, vatandaşlardan daha fazla hassasiyet göstermelerini isteyerek, "Kurban Bayramı'nda çevre temizliği ve kurban atıklarının bertaraf edilmesi konusunda daha dikkatli olunmalıdır. Kurban atıklarının çöp konteynerlerine atılması veya usulüne uygun olarak toprağa gömülmesi çevre sağlığı için önemlidir." dedi.

Ayrıca, kendi imkanlarıyla kurban atıklarını bertaraf edemeyenler için de çözüm önerileri sunan Başkan Ekim, vatandaşların kurban atıklarını Akçaabat Et Kombinesi etrafında belirlenen alana atabileceklerini ifade etti.

Akçaabat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin bayram süresince denetimler yapacağını belirten Ekim, kurban artıklarını çevreye bırakanlara yasal işlem uygulanacağını da vurguladı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —