meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Kuru Fasülye Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Pirincin en güzel eşlikçisi olan ve adını sıkça duyduğumuz kuru fasulye, toplumumuzun en sevilen lezzetlerinden biridir. Sofralarda tanıdık bir lezzet olan kuru fasulye, içerdiği bol protein nedeniyle sevilen bir besindir. Pilavın yanına ço

AKTUEL 17.03.2023 16:13:58 0
Kuru Fasülye Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Kuru fasulye neden gaz yapar?

Yalnızca kuru fasulye değil, diğer baklagiller de gaz yapar ve yiyeni uzun süre rahatsız eder. Kuru fasulyede ciddi miktarda şeker molekülleri bulunmaktadır. Oligosakkarit adı da verilen şeker molekülleri, mide veya bağırsaklar tarafından kolay sindirilemediği için vücutta gaz yapar. Bu nedenle diğer tüm baklagiller gibi kuru fasulye de gaza ve şişkinliğe neden olur. Kuru fasulye, insan vücudunda simbiyont bakteriler adı verilen bakteriler tarafından parçalandığı esnada ortaya hidrojen, nitrojen ve karbondioksit gibi gazlar çıkıyor ve bu gazlar malumunuz olan gaza neden oluyor. Oligosakkaritlerin sindirilmesi yeterli olmadığından bu gıdalar yani nohut, mercimek, kuru fasulye gibi baklagiller gaz oluşumuna sebep verir. Vücutta bu besinler yendikten sonra ortaya çıkan gaz oluşumunu engellemek ise mümkün. Az önce bahsettiğimiz oligosakkaritler, yolculuklarında kalın bağırsağa ulaşmadan önce parçalanabilirler ise bu gaz oluşumu elbette ki engellenebilir. Bunun yolu ise aslında oldukça basit: doğru şekilde pişirmek.

Kuru fasulye, gaz yapmaması için nasıl pişirilmelidir?

Kuru fasulye yemek pek çoğumuzun en büyük keyiflerinden bir tanesidir. Ancak bazı problemlere neden olur. Bu problemlerin gaz problemleri olduğu zaten herkesçe bilinen bir gerçek. Kuru fasulyeyi yedikten sonra mide yanması, sıkışması, gaz oluşumu gibi durumlar oldukça rahatsız edicidir ve çözümleri aranır. Eğer rahatça kuru fasulye yemek isteniyorsa ve bu kuru fasulyenin hem tadına doyarak hem de gazından uzak durarak keyfine varılmak isteniyorsa, çözüm kolay. Bu yöntemler ile pişirerek kuru fasulyeyi rahatlıkla tüketebileceksiniz.

Kimyon ile pişirin

Kuru fasulyeyi pişirmeden önce haşlanması gerekir. Haşlama esnasında kuru fasulyenin içine bir tatlı kaşığı kimyon eklenmelidir. Kimyon, bağırsaklarda yaşanacak olan gaz sıkışmasını önler ve kuru fasulye yedikten sonra gaz oluşumunu rafa kaldırır. Ayrıca mide sıkışmasını da engeller.

Kimyon yoksa kekik kullanın

Kimyon evinizde yoksa ya da tadını sevmiyorsanız, kimyon yerine çok sevilen ve tercih edilen bir baharat olan kekiği de kullanabilirsiniz. Kekik de kuru fasulyenin gaz yapma riskini ortadan kaldırır.

Islatın

Kuru fasulyeyi pişirmeden bir gece önce ıslatmalısınız. Haşladığınız esnada ortaya çıkan küçük köpükleri de düzenli olarak kaşıkla almalısınız. Biraz vakit ayırmanız gerekiyor ancak bu da son derece etkili. Böylelikle gaz yapmasına neden olan bu durum da ortadan kalkar.

Karbonatı deneyin

Kuru fasulyeye pişirmeden önce karbonat eklemek de oldukça doğru bir yol. Karbonat, kuru fasulyenin daha hızlı bir şekilde yumuşamasını ve daha hızlı pişmesini sağlar. Pişerken uzun süre gaza neden olan bir hale gelmesini bu şekilde önleyebilirsiniz.

Patates kullanın

Kuru fasulyeyi pişirirken içine birkaç parça halinde ve çiğ bir formda bulunan patatesi atarsanız yine gazdan kurtulmuş olursunuz. Patatesi pişince çöpe atın. Eğer onu da yerseniz tüm gazı içerisinde bulunduran patates de gaz yapar.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

26.4° / 21.7°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin