Lahana, en yaygın kış sebzelerinden ve en besleyici gıdalardan biridir. Güçlü bir antioksidan olan lahanayı hem dolması hem de yemek hastalığa karşı korur. Evde lahana hazırlarken, lahana pişirirken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta
Hem ekonomik hem de doyurucu bir kış sebzesi olan lahana yüksek miktarda A, C ve K vitamini içermektedir. Bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemini destekler ve kansere karşı korur. Kabızlık sorunu yaşayan birçok kişiye de tavsiye edilen lahanayı öğünlerinizde yer verebilirsiniz. Lahana yapraklı ve gövdeli bir yapıya sahip olduğu için ayıklaması ve haşlaması biraz zordur. Bu yüzden size vereceğimizi püf noktalara dikkat ederek hızlıca haşlayabilirsiniz. Özellikle dolma yaparken lahana yapraklarının haşlayıp yumuşatmak büyük bir kolaylık sağlayacaktır. İşte lahanan haşlamanın püf noktaları...
LAHANA YIKANIR MI?
Lahanayı aldıktan sonra dikkatli bir şekilde yapraklarından ayırın. Mutfakta lavabo da ilaç kalıntıları çıksın diye yaprakları tek tek sudan geçirin. Büyük bir leğenin içine koyun.
LAHANA NASIL HAŞLANIR?
PÜF NOKTASI: Tutacak ile dikkatle çekerseniz yırtmadan kolayca lahanaları haşlayabilirsiniz.
LAHANA KAÇ DAKİKADA HAŞLANIR?
- Lahana yapraklarını ayırırken haşladığınızda tencereye daha az yaprak girdiği için 2 dakika tutmanız yeterli olacaktır.
Eğer bütün bir şekilde lahanayı yapraklarını ayırmadan haşlamayı düşünüyorsanız en az 5 dakika kadar kaynayan suyun içinde bekletmeniz gerekiyor.