meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Lahmacun, Pide ve Börek Yiyenler Aman Dikkat!

Tarım ve Orman Bakanlığı, lahmacun, pide ve börek gibi ürünlerden numune alınmayacağı iddialarını yalanladı. Bakanlık, yaptığı açıklamada kontrollerinin devam edeceğini belirtti.

SAĞLIK 25.06.2023 15:36:55 0
Lahmacun, Pide ve Börek Yiyenler Aman Dikkat!

Tarım ve Orman Bakanlığı, pide, börek ve lahmacun gibi ürünlerden artık numune alınmayacağına dair iddiaları yalanladı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, Bakanlığın yıllık numune alma denetim programı çerçevesinde toplu tüketim yerlerinde hem yemek harcından hem de son üründen numune alındığı ifade edildi.

KONTROLLER DEVAM EDECEK

2

Ancak, henüz tam olarak hazırlanmamış ve son ürün haline getirilmemiş olan pide, börek, lahmacun gibi ürünlerin harçlarından numune alınması zaman zaman yanlış yorumlara yol açabileceği belirtildi. Bu ürünlerin et ürünleri kategorisine değil, yemek kategorisine girdiği ve içerdikleri bileşenlerin bitkisel (sebze, meyve) ve hayvansal (kırmızı et, kanatlı eti, balık vb.) olabileceği vurgulandı.

Yapılan açıklamada, söz konusu talimatın toplu tüketim yerlerinde pide, lahmacun, börek gibi ürünlerin harcında tek tırnaklı hayvan eti ve domuz eti dışında kontrollerin devam etmesini, son üründe ise tek tırnaklı hayvan eti ve domuz eti de dahil olmak üzere tüm kontrollerin yapılmasını öngördüğü ifade edildi. Ayrıca, tüketim yerlerinde sunulan gıdaların bileşenlerinin kontrol görevlilerine ve talep eden tüketicilere bildirilmesinin zorunlu olduğu vurgulandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketici sağlığının en üst düzeyde korunması amacıyla her türlü kontrolün eksiksiz bir şekilde devam edeceğini belirtti. Numune alma ve analiz süreçlerinin gıda güvenliği ve denetimi için büyük bir titizlikle yürütüldüğü vurgulandı.

Bu tür denetimlerin yapılmasının temel amacının tüketici sağlığını korumak olduğu altını çizen Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği konusunda hassas bir yaklaşım sergilediklerini vurguladı. Tarım ürünlerinin ve gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadar her aşamada kalite ve hijyen standartlarının gözetildiğini belirtti. Bu sayede tüketicilere güvenli ve sağlıklı gıdaların sunulmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Ayrıca, bakanlık yetkilileri, vatandaşların gıda güvenliği konusunda herhangi bir şüphesi olduğunda veya herhangi bir olumsuz durumla karşılaştığında bunu ilgili birimlere bildirmelerini önemle vurguladı. Tüketicilerin sorumluluklarının yanı sıra, devletin de denetim ve kontrol mekanizmalarını aktif bir şekilde işlettiğini ve gıda güvenliği konusunda herhangi bir ihlal durumunda gerekli yaptırımların uygulanacağını belirtti. Bu süreçte şeffaflığın ve bilgilendirme ilkesinin ön planda tutulduğunu vurgulayarak, tüketicilerin güvende olmaları için gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

27.1° / 20°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin