Leonardo da Vinci'nin 'Son Akşam Yemeği' tablosunu Erzurum'a uyarladılar

Erzurum Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Leonardo da Vinci'nin Son Akşam Yemeği tablosunu Erzurum'a uyarladı

GÜNCEL 11.06.2023 12:28:43 0
Leonardo da Vinci

ERZURUM Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Leonardo da Vinci'nin Hz. İsa'nın Kudüs'te Romalılar tarafından yakalanıp çarmıha gerilmeden önce 12 havarisiyle yediği akşam yemeğini konu edinen 'Son Akşam Yemeği' tablosunu Erzurum'a uyarladı. Resim öğretmeni Yakup Dursun ve öğrencileri, Mona Lisa, İnci Küpeli Kız, Frida Kahlo, süt döken kadın, ağlayan kadın, elmalı adam, Van Gogh gibi ünlü eserlerin figürlerini cağ kebabı, kadayıf dolması, lor dolması gibi Erzurum'un yöresel yemeklerinin yemelerini yağlıboya tabloya aktardı. Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencileri 2022-2023 eğitim öğretim sezonunun yılsonu sergisini Çifte Minareli Medresede açtı. Resim öğretmenlerinin nezaretinde hazırlanan sergide, 85 öğrencinin yağlıboya, akrilik, guaj, pastel gibi farklı tekniklerde yaptıkları eserler davetlilerin beğenisine sunuldu. Eserlerde Erzurum'un kültürel zenginliği de yansıtıldı.

SON AKŞAM YEMEĞİ TABLOSUNUN YENİ YORUMU

Birbirinden ilginç eserlerin yeraldığı sergide en büyük ilgiyi Leonardo da Vinci'nin Hz. İsa'nın Kudüs'te Romalılar tarafından yakalanıp çarmıha gerilmeden önceki 12 havarisiyle yediği akşam yemeğini konu edinen 'Son Akşam Yemeği' tablosunu Erzurum'a uyarlanmış hali gördü. Resim öğretmeni Yakup Dursun'un öğrencileri Melik Dursun, Suzan Kartal, Ceren Aras, Emirhan İspir, Dilara Yıldırım, Yağmur Palulioğlu'nun Mona Lisa, İnci Küpeli Kız, Frida Kahlo, süt döken kadın, ağlayan kadın, elmalı adam, Van Gogh gibi ünlü eserlerin figürlerini cağ kebabı, kadayıf dolması, lor dolması gibi Erzurum'un yöresel yemeklerini yemelerini aktardıkları yağlıboya tablosu oldu. Kaplumbağa terbiyecisi ocak başında cağ kebabı keserken, önünde su böreğiyle ağlayan kadın, elinde cağ kebabıyla Mona Lisa, ayran çorbası, lor dolmasıyla elmalı adam ve inci küpeli kız, kete, lavaş, göğermiş peynirin yanısıra kadayıf dolması ve semaver çayıyla süt döken kadın, Frida Kahlo ile Van Gogh tabloda yeraldı. Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Yakup Dursun, Erzurum'un yemeklerini tanıtmak amacıyla böyle bir projemiz oldu. Öğrencilerimizle birlikte Leonardo da Vinci'nin 'son akşam yemeği' tablosunu Erzurum yemekleriyle bütünleştirdik. Mona Lisa cağ kebabı yiyor, Paplo Picasso'nun ağlayan kadını su böreği yiyor. Fride Kahlo, süt döken kadın gibi önemli eserlerle Erzurum'u tanıtmaya çalıştık dedi. Öğrencilerinin sezon boyunca yaptıkları resimlere yıl sonu sergisinde yer verdiklerini belirten Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Ömer Coşkun, Çok sayıda eser arasında seçme yaparak 110 resmi tarihi Çifte Minareli Medrese'de sergiledik. Bu yıl ki sergimizin yanısıra Erzurum'u Türkiye ve dünyaya tanıtmak için farklı bir çalışma yaptık. Leonardo da Vinci tablosunu Erzurum'a uyarladık. Kaplumbağa terbiyecisini ocak başına geçirerek cağ kebap kestirdik, Mona Lisa'ya cağ kebabı yedirdik. Frida Kahlo'nın kadayıf dolması yediği tablolarla Erzurum'un turizmine katkı sağlamak istedik. Sergimizde ayrıca Erzurum'un simgesi haline gelen Oltu taşı ve kış sporlarıyla ilgili eserlere de yer verdik diye konuştu.

HABER MERKEZİ


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.6° / 11.8°

İl Başkanı Hikmet Ayar’dan 19 Mayıs Mesajı

Ocaklı: Derepazarı çay fabrikasını nerede yapacaksınız?

TÜİK Verileri, Bakan Yumaklı'yi Yalanlıyor

KARAL: AÇIKLANAN ÇAY ALIM FİYATI 205 BİN ÇAY ÜRETİCİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Çolak: Açıklanan Çay Fiyatı ile Vatandaşın Sofrasından 1 Ekmek Daha Eksilmiştir

HÜKÜMETİN ORTAĞI MHP AÇIKLANAN ÇAY FİYATINA TEPKİ GÖSTERDİ: ÇAY OYUNCAK DEĞİL YANLIŞ DÜZELTİLSİN

RİZELİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR. ÇAY FİYATI ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Deniz'den Çay Fiyatına Sert Tepki: İstifaya Davet Etti!

Hasan Karal Açıklanan Çay Fiyatına böyle tepki gösterdi

AÇIKLANAN YAŞ ÇAY FŞYATINI KABUL ETMİYORUZ

Memleket Partisi Rize İl Başkanından açıklan çay taban fiyata tepki

Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

Saadet Partisi'nden 30 Haziran'da olağanüstü kongre kararı

DEVA Partili Karal: Hükümetin yanlış politikaları yüzünden kurban ibadeti, enflasyona yenik düştü

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Özgür Özel Trabzon’a geliyor!

Karal: “27 ülkenin toplamından fazla olan enflasyon, liyakatsizliğin, gösteriş ve şatafatın, hukuktan uzaklaşma sonucu"

İl başkanı Azaklı: “Yok Öyle Bir Şey”

CHP’li başkanlardan ortak açıklama: Çay fiyatı en az 25 TL olmalı!

CHP Trabzon’da Rapor hazırlıyor