Tarih: 22.01.2023 12:38

Lohusalık Döneminden Geçen Kadına Nasıl Davranılmalıdır?

Facebook Twitter Linked-in

Tıpta doğum sonu veya lohusalık olarak da bilinen doğum sonrası dönem, doğumdan sonraki zamandır. Kadın vücudunun hamilelik öncesi haline geri döndürülmesi işlemidir. Bu genellikle 40 günlük bir süreçtir. 1 ila 2 hafta boyunca uterusun hamilelik öncesine göre daha büyük olması normaldir. Bir süre sonra hamilelikten önceki şeklini alır. Vücutta bu değişiklikler meydana gelirken, bir kadın duygusal bir çöküntü yaşayabilir. Anneleri bu zorlu süreçte anlamak ve desteklemek çok önemli. doğumdan sonra anne; Bu uyum sürecinde, yenidoğanla aynı anda birden fazla durumda mücadele eder, örneğin: Örneğin, birçok sorumluluk, uykusuzluk, yorgunluk, hormonal ruh hali dalgalanmaları.

DOĞUMA YAKIN ANNE VE BEBEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER NELERDİR?

Çocuk dünyaya gelmeden önce hem annenin hem de çocuğun konforu için bazı ön hazırlıklar yapılmalıdır. Kadının strese girmemesi için yakınlarından gelecek ilgi ve destek, yaşayabileceği psikolojik sorunları minimuma indirecektir. Bunun yanında çocuk odasının eksiksiz hazırlanması, çocuk kıyafetlerinin fazladan ve mümkünse bir beden büyük alınması önerilir. Bunun sebebi; bebeklerin hızlı büyümeleridir. Temel ve önemli olan ihtiyaçların giderilmesi lohusalık dönemi için anneye yardımcı olacaktır.

LOHUSALIK DÖNEMİNDE EVE MİSAFİR KABUL ETMEYİN!

Eve misafir kabul etmek, Türk gelenek ve göreneklerine aykırı olsa da yeni doğum yapmış bir kadını ziyaret pek önerilmez. Hem bebeğin sağlığında hem de annenin psikolojinde olumsuz etki oluşturabilir. Yeni doğan bebeğin bağışıklığı yetişkinlere göre zayıf olduğu için dışarıdan gelebilecek herhangi bir temasta hastalık kapabilir. Anne ise lohusa döneminde olduğu için tıpkı hamilelik dönemindeki gibi hassas durumda olabilir.

Lohusalık döneminde yapılmaması gerekenler:

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —