Tarih: 31.07.2024 10:18

Lojistik Sektörünün Sorunları Hopa'da Masaya Yatırıldı

Facebook Twitter Linked-in

T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Hasan Boz, Karayolu Taşımacılığı Daire Başkanı Kerim Cicioğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Avni Sağır ve beraberindeki bakanlık uzmanlarından oluşan heyet, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demircioğlu ve oda yöneticileri ile bir araya gelindi.

Lojistik sektörü ile ilgili çeşitli sivil toplum kuruluşu başkanlarının da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, geçiş belgeleri ve lojistik sektörünün genel sorunları ile çözüm önerileri hakkında istişarelerde bulunuldu.

Toplantıda öne çıkan konular arasında Araç Muayene İstasyonu'nun durumu, Geçiş Belgesi İşlemlerinde Abonman Sistemi'nin uygulanması, Türkiye’den yük alıp Gürcistan’ı transit geçen araçlara 3. Ülke Dozvolası verilmemesi, Azerbaycan-Kazakistan Geçiş Belgeleri ve ETDS Sistemine göre gerekli kontrollerin yapılması gibi önemli başlıklar yer aldı.

Bu ziyaret, Hopa ve çevresindeki lojistik sektörü için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor ve bölgedeki lojistik faaliyetlerin daha verimli ve düzenli hale getirilmesi yönünde umut veriyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —