Tarih: 30.07.2023 11:00

Magnezyumun Obezite İle İlişkisi Ortaya Çıktı!

Facebook Twitter Linked-in

Kaliteli uykuyu teşvik eden, PMS semptomlarını hafifleten, baş ağrısı ve bacak kramplarının önünde geçen magnezyum zayıflamaya da yardımcı olur mu?

Protein üretimi, kan basıncının düzenlenmesi, kas fonksiyonu, sinir fonksiyonu ve sinir kontrolü gibi hayati fonksiyonları gerçekleştirmek için vücuttaki 300'den fazla farklı enzimle çalışan magnezyum, vücut için hayati öneme sahip. 

Bilimsel bir incelemeye göre, obezitesi olan kişilerde magnezyum eksikliği daha sık görülüyor. Başka bir çalışma da magnezyum seviyeleri aşırı derecede düşük olduğunda, bağırsak mikrobiyomunu değiştiren kronik iltihaplanmanın meydana geldiğini gösteriyor. 

MAGNEZYUM ALIMI OBEZİTE RİSKİNİ AZALTIYOR

Otuz yılı aşkın bir süredir devam eden araştırma, magnezyum alımı ile obezite riski ve iltihaplanma arasında ters orantı olduğunu ortaya koyuyor. Yani magnezyum seviyeleri ne kadar yüksekse, obezite görülme riski o derece azalıyor.

Sağlıklı kilo kaybı yavaş, gerçekçi ve güvenli bir şekilde gerçekleşiyor. Kalori alımını çok fazla kesmek yapılan en önemli hatalardan. Bunun yerine dengeli, esnek ve sağlıklı beslenmeyi deneyin. Hedefiniz yağsız protein, kepekli tahıllar, meyve ve sebzeleri içeren günde üç ana öğün olmalı. 

HANGİ GIDALARDA MAGNEZYUM VAR?

Ispanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, fındık, ceviz, kuru kayısı, badem, karpuz, haşhaş tohumu, roka, şalgam, patlıcan, hurma, pırasa, kereviz, fasulye, bezelye, süt, yoğurt, kabuklu yemişler, muz, avokado, bitter çikolata, ay çekirdeği, susam, dil balığı ve tam tahıl gevreği magnezyum açısından oldukça zengin. 

SAĞLIKLI BESLENME VE EGZERSİZ ÇOK ÖNEMLİ

Egzersiz de kilo vermeye katkıda bulunabileceğinden, programınıza uyan bir egzersiz rutini benimseyebilirsiniz. Artan fiziksel aktivite seviyeleri uyku ve ruh halinizi de önemli oranda destekler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —