Tarih: 13.02.2023 12:09

Makyaj Süngeri Temizliği Nasıl Yapılır?

Facebook Twitter Linked-in

Makyaj Süngerleri Nasıl Yıkanır?

Makyaj süngeri temizleme ve yıkama işlemi için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Makyaj süngeri temizleme işleminde kağıt peçete süngerin üzerinde kalıntı bırakabileceği için bunun yerine temiz bir havlu kullanmanızda fayda var.

Makyaj Süngeri Temizleme Yöntemleri

Fondöten, kapatıcı, bronzer ve allık gibi ürünleri cilde uygulamak için kullanılan süngerler, malzemelerin ciltle homojen bir biçimde buluşmasına yardım ediyor. Hemen her makyaj işleminde kullanılan bu ürünlerin doğru bir şekilde temizlenmesi ise cilt sağlığı açısından önem taşıyor. İşte evde makyaj süngeri temizleme yöntemleri

Makyaj süngeri temizleme aşamasında ılık su kullanmaya özen gösterin. Soğuk su süngeri sertleştirirken sıcak su ise yapısına zarar verir ve parçalanmasına neden olur. Bu nedenle sünger temizlemek için en iyi yöntem ılık su ve sabun kullanmaktır. Makyaj süngerinizi, makyaj malzemeleri için özel olarak üretilen temizleyici malzemelerle de temizleyebilirsiniz.

Makyaj Süngeri Her Gün Yıkanır Mı?

Makyaj süngerleri, cildin sağlıklı ve bakımlı görünmesinde pay sahibi. Süngerler, makyaj sırasında ciltteki sivilce ve siyah nokta gibi bölgelere temas edebiliyor. Bu bölgedeki bakteriler de uygulama sırasına yüz çevresine yayılabiliyor. Süngerleri her 2-3 kullanımda bir yıkamak sünger üzerinde bakteri oluşmasını engelliyor. Ayrıca makyaj süngerini kimseyle paylaşmamak, havluya sarıp kurutarak kullanmak dikkat edilmesi gereken detaylar arasında yer alıyor.

Küflenmiş Makyaj Süngeri Nasıl Temizlenir?

Fondöten süngeri olarak da bilinen makyaj süngerini sürekli olarak kullanmak, zamanla süngerin üzerinde küf oluşumuna neden olabiliyor. Makyaj süngerinin küflenmesindeki diğer sebepler ise temizlik aşamasında alanın yeteri kadar havadar olmaması, süngerin suyunun iyice alınmaması ve havlu üzerinde kurutulmaması şeklinde sıralanabiliyor. Küflü makyaj süngerini biraz bebe şampuanı ve zeytinyağı ile köpürterek yıkayabilir, daha sonra havlu üzerinde kurutabilirsiniz.

 

Makyaj süngeri küflenmesi sorununu önlemek için şu noktalara dikkat edebilirsiniz:

 

Makyaj Süngeri Nerede Saklanır?

Makyaj süngeri temizleme işleminden sonra makyaj süngerini saklamak için oksijensiz ve kapalı alanlar yerine açık ve havadar alanlar tercih edilmesi gerekiyor. Böylece ürün hava alarak daha iyi performans gösteriyor. Kapalı makyaj çantaları ve çekmeceler yerine ürünü makyaj masası üzerinde ve ışık alan bir ortamda muhafaza edebilir ve süngeri daha uzun süre kullanma şansı yakalayabilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —