- Aşırı yağışta yürütülen çalışmaları takip eden MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, “Meteoroloji Genel Müdürlüğünden aldığımız verilere göre bu sabah saat: 08.27’de sadece bir dakikada metrekareye 1,23 kilogram yağış düştü. Yağışın devam ettiği şu saatlerde ise yani 3-4 saatlik bir süre içerisinde metrekareye 40 kilograma yakın yağış aldık” dedi.
Sabah saatlerinde başlayan anlık ve sağanak yağış ile birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve MASKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sahada olumsuzluk yaşanmaması adına tüm noktalara müdahale etti.
MASKİ ekipleri, yağmur suyu ızgaraları, kanalizasyon hatları ve derelerde çalışma yürüterek temizlik çalışması gerçekleştirirken, itfaiye ekipleri de kısmi su birikintilerini çekme işlemlerini gerçekleştirdi.
Aşırı yağışta yürütülen çalışmaları MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, Kanalizasyon Dairesi Başkanı Cem Çöllü, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mümin Deniz, MASKİ Basın Danışmanı Göksel Topçu sahada takip etti.
Deprem bölgesinde de aşırı yağışlardan dolayı sel afeti meydana geldiğini anımsatan Çevik, 'Şuanda biz de gerek Kanalizasyon Dairesi ekiplerimiz gerek Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi gerek Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri sabahın ilk saatlerinden itibaren çalışmalarını sürdürüyor. Buradan şunu anlıyoruz, artık ülkemizde, Dünyamızda yağış rejimleri çok değişti. Bu durum iklim değişikliği ve kuraklık gibi nedenlerden gerçekleşiyor. Ani sel baskınları, ani yağışlar, taşkınlara sebebiyet verebiliyor. Bu yüzden ekiplerimizi sürekli sahada tutmamız gerekiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden aldığımız verilere göre bugün saat 08:27’de, 1.23 kilogram metrekareye yağış düştü. Bu çok ciddi bir veri. Toplama baktığımızda 3-4 saatlik bir süre içinde 40 kilograma yakın bir yağışın şehrimize düştüğünü görmekteyiz. Şu anda biz, Çakal deresi ile Bozköy deresini birleştiren noktadayız. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Yağışlar etkisini sürdürüyor. Gerek yağmur suyu ızgaralarımıza, gerekse derelerimize ekiplerimiz müdahale ediyor” ifadelerini kullandı.
Derelere ve ızgaralara atılan çöplerin suyun akışını engellediğini ve taşkın riski oluşturduğunu sözlerine ekleyen Çevik, “Her zaman belirttiğimiz gibi derelerimiz çöplük değildir, çöplerimizi derelerimize atmayalım. Aynı zamanda yağmur suyu hatlarımıza da çöp atılmaması gerekiyor” dedi.