meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Marilyn Monroe'nun Ölümüne Ne Sebep Oldu? Marilyn Monroe Ne İlacı İçti?

Andrew Dominik tarafından yönetilen Netflix biyografik filmi Blonde, efsanevi Marilyn Monroe'nun özel hayatına kısa bir bakış sunuyor ve onun ilişkilerini, evliliklerini ve ölmeden önceki duygusal mücadelelerini keşfediyor. Monroe, hayatının

AKTUEL 25.02.2023 16:05:08 0
Marilyn Monroe

Marilyn Monroe Hangi Hapları Aldı?

Marilyn Monroe'nun bir aktris olarak ortaya çıkışı, hayatında birkaç değişikliğin de yolunu açtı. J. Randy Taraborrelli, 1953 yılına kadar Monroe'nun muhtemelen uyku haplarına bağımlı olduğu konusundaki şüphesini 'Marilyn Monroe'nun Gizli Yaşamı' adlı kitabında dile getirdi. Taraborrelli'nin kitabına göre Monroe, Joe DiMaggio'yla birlikte yaşadığı süre boyunca “hapsız uyuyamadı”. 1960'a gelindiğinde, psikiyatristi Ralph Greenson ona Nembutal adında bir barbitürat reçete ediyordu. Barbitüratlar, nörotransmisyon seviyelerini düşüren, depresan olarak kullanılan sedatif-hipnotik ilaçlardır. Özellikle Nembutal, uykusuzluğu tedavi etmek için kullanılır.

“Doktorlar onunla birlikte gitmişti [Monroe’s] yeni ve daha güçlü uyku hapları için talepler. Bunun ne kadar tehlikeli olduğunu çok iyi bilmelerine rağmen. Monroe'nun üçüncü kocası Arthur Miller, Taraborrelli'nin kitabına göre aynı şeyi söyledi. Tıp tarihçisi Dr. Howard Markel'e göre Monroe, Amytal, sodyum pentotal, Sekonal, fenobarbital, vb. Gibi başka barbitüratlar tüketmiştir. Bu, metamfetamin, Dexedrine, Benzedrine, Dexamyl, morfin, kodein, Percodan ve Librium'a ek olarak olmuştur. Ayrıca alkol de hayatında bir yer buldu. Markel'e göre, aktrisin sakinleştiricilere, uyutuculara, sakinleştiricilere, afyonlara, 'hız haplarına' ve uyku haplarına erişimi vardı.

Marilyn Monroe'nun Ölümüne Ne Sebep Oldu?

Marilyn Monroe, 5 Ağustos 1962'de Los Angeles'ın Brentwood bölgesindeki evinde ölü bulundu. Uyku hapları içeren boş bir şişe, diğer on dört hap şişesiyle birlikte yatağının yanında keşfedildi. Aynı gün adli tabip yardımcısı Thomas Noguchi otopsisini yaptı ve 4 Ağustos 1962'de öldüğü belirlendi. Yapılan toksikolojik analiz, Monroe'nun aşırı dozda barbitürattan öldüğü sonucuna vardı. Donald Spoto'nun 'Marilyn Monroe'suna göre, kanında 'sekiz miligram kloral hidrat ve dört buçuk miligram Nembutal' ve karaciğerinde 'on üç miligram, çok daha yüksek bir Nembutal konsantrasyonu' bulundu. : Biyografi.'

Nembutal ve kloral hidrat, birlikte alındığında, iki ilaç diğerinin etkisini artırdığı veya 'kuvvetlendirdiği' için öldürücü bir kokteyl oluşturur. Dr. Markel'e göre, Monroe uykusuzluğunu gidermek için her ikisine de Şampanya ile birlikte sahipti. Aynı prosedür onun ölümüne neden olmuş olabilir. Birkaç teori, Monroe'nun ölümünün intihar olup olmadığını öne sürüyor. Ölümünü araştırmak için Los Angeles County adli tıp ofisine yardım eden Los Angeles İntiharı Önleme Merkezi'nden psikiyatristler, ölümünün “intihar ya da en azından ölümle kumar” olduğu sonucuna vardılar. Davayla bağlantılı savcı John Miner, aktrisin kendini öldürdüğünü düşünmedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.5° / 19.5°

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim