meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Maydanoz Kürü Nasıl Yapılır? Maydanoz Suyu Faydaları Nelerdir? Maydanoz Suyu Nasıl Hazırlanır?

Maydanoz her yemeğe eklenebilen ve sayısız faydası olan bir sebzedir. İçerdiği vitamin ve mineralleri öğrendiğinde yemediğine her gün pişman olacak birçok insan var. Bu makaleyi okuyarak sabahları maydanoz suyu ile güne başlamanın ne kad

AKTUEL 15.02.2023 12:08:53 0
Maydanoz Kürü Nasıl Yapılır? Maydanoz Suyu Faydaları Nelerdir? Maydanoz Suyu Nasıl Hazırlanır?

Maydanozun faydaları nelerdir?

Maydanoz yeşil bitkilerin belki de en faydalısıdır. Çünkü içinde bir çok vitamin ve mineral bulundurmakta. Maydanozun en belirgin özelliği ise metabolizmayı hızlandırması. Bu yüzden neredeyse her diyet listesinin değişmez parçasıdır.

Maydanozun içinde bulunan folik asit, kalp ve damar sağlığını korumakta. Bu sayede maydanoz, kalp krizi ve inme riskini neredeyse sıfıra indirmektedir. ayrıca maydanoz bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Özellikle kış aylarında nezle, grip gibi hastalıklara yakalanma oranını düşürmektedir.

Maydanoz mükemmel bir ödem attırıcıdır. Neredeyse her ödem attırıcı kürlerin içerisinde bulunan maydanoz, metabolizmayı hızlandırdığı için yağ yakımını arttıracaktır. Bu sayede herhangi bir diyette olan kişi, maydanoz kullandığı zaman diyeti daha etkili olacaktır.

Maydanoz idrar söktürücü özelliğe sahiptir. Bu sayede böbrek taşı, safra kesesi enfeksiyonlarına karşı faydalı olabilmektedir. Aynı zamanda maydanoz, antiseptik özellikler içermektedir. Bu sayede maydanoz, mide bulantısına ve mide yanmasına karşı etkili olur.

Maydanoz, tam bir A vitamini deposu. A vitamini retina sağlığına iyi gelen bir vitamin olduğundan, maydanoz göz sağlığına faydalıdır. Maydanoz, göz yorgunluğuna iyi gelmekte olup, gözlerdeki kızarıklığı almaktadır. Maydanozdaki A vitamininin bir diğer faydası, karaciğer metabolizmasını düzenlemesi. Sağlıksız çalışan karaciğer, cildin daha solgun ve yaşlı görünmesine neden olacaktır. Maydanoz karaciğer metabolizmasını hızlandırdığından, cildin daha doygun renklerle ve genç gözükmesini sağlayacaktır.

Maydanoz içinde bulundurduğu yüksek orandaki folik asit, demir ve C vitamini sayesinde kırmızı kan hücrelerinde artış sağlamakta. Bu sayede vücuttaki kansızlığı önlemekte. Kansızlık genellikle zayıf insanların ya da sağlıksız kilo verenlerin başına gelmekte. Bu kişilerin her gün bir tutam maydanoz tüketmesi uzmanlar tarafından önerilmekte.

Maydanoz suyu nasıl yapılır?

Maydanoz suyunu evde yapmak oldukça kolaydır. İhtiyacınız olan malzemeler:

  • Bir tutam maydanoz
  • 1 adet orta boy limon

Maydanozu saplarıyla birlikte bir çay fincanına koyun. Daha sonra ise 2 ya da 3 dilim limonu da içine yerleştirin. En sonunda ise kaynattığınız suyu fincanın içine koyun. Yaklaşık 15 ile 20 dakika bekledikten sonra, maydanoz suyunu içebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak bu suya çubuk tarçın koyabilirsiniz. Çubuk tarçın hem güzel bir tad verecek hem de sinir sistemini yatıştıracaktır.

Maydanoz suyu, düzenli kullanımda bir çok fayda sağlamaktadır. Bu yüzden yatmadan önce bir bardak maydanoz suyu içmek sağlığınız için faydalı olacaktır.

Çok fazla maydanoz tüketirsek neler olur?

Maydanoz içeriği bakımından oldukça zengin bir bitkidir. Neredeyse her yemeğimize tad versin diye kullandığımız maydanoz, şimdilerde diyet listelerinin vazgeçilmezi olmuş durumda. Ancak bu kadar hayatımıza giren bir bitkinin çok fazla tüketilmesi de zararlı olabilmektedir.

Oksalat bakımından zengin olan maydanozu, böbreklerinde kalsiyum oksalat taşı olan kişilerin fazla kullanmaması gerekmektedir. Ayrıca ciltte döküntüye neden olabilen maydanozun aşırı tüketimi, cildin güneşe karşı aşırı hassaslaşmasına neden olmaktadır.

Maydanoz iyi bir ödem söktürücüdür. Bu sayede vücuttaki fazla suyu atmamıza yardımcı olur. Ancak çok fazla tüketimi, vücudumuza gerekli olan suların da atılmasına sebep olacaktır. Bununla beraber K vitamini bakımından zengin olan maydanoz, kan sulandırıcı ilaç kullananların kullanmaması gereken bir ürün. Çünkü maydanoz içindeki K vitamini ve kan sulandırıcı ilaçlar tepkime yaratıp, kan pıhtılaşmasına sebep olabilir. Uzmanlar, maydanoz suyunun günde 3 finacanı geçmemesi gerektiğini savunmaktalar. Fakat kronik rahatsızlığı olan kişilerin, maydanoz suyunu içmeden önce doktoruna danışmalarını tavsiye ediyoruz.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.5° / 19.5°

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim