Tarih: 23.07.2024 10:22

Mehmet Sekmen, Erzurum Kongresi'nin 105. Yılında Milli Mücadele'nin Anlamını Yineledi

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Kongresi'nin 105. yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Sekmen, Erzurum Kongresi'nin milli bağımsızlık mücadelesinin simgesi olduğunu belirtti ve kongrenin, vatan toprağını işgale yeltenen emperyalist güçlere karşı verilen onurlu bir direnişin temsilcisi olduğunu vurguladı.

Sekmen'in açıklamasında, "Erzurum Kongresi; milli andımız, azmimiz ve kararlılığımızdır. Mukaddes ve muazzez vatan topraklarını işgale yeltenen emperyalist güçlere hadlerini bir kez daha bildirdiğimiz onurlu bir dirençtir. Şeref ve haysiyet dolu bir şahlanışın da fotoğrafıdır," ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, kongrenin manda ve himaye çağrılarına karşı kahramanlık sesleriyle cevap verildiği, vatan üzerinde hain emeller besleyenlerin kesinlikle bozguna uğrayacaklarının tüm dünyaya duyurulduğu ifade edildi. Sekmen, "Erzurum Kongresi ile ortaya koyulan cesaret öylesine büyüktür ki; bedeli bağımsızlık uğruna verilecek candır, candan geçmektir, toprağa düşmektir," dedi.

Sekmen, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Milli Mücadele uğruna can veren tüm şehit ve gazileri rahmet, minnet ve şükranla andığını belirtti. Erzurum Kongresi'nin 105. yıl dönümünde, milletin iman dolu göğsünde taşıdığı milli ruhun önemine dikkat çekerek, "Erzurum Kongresi’nin 105. yıl dönümü kutlu olsun," şeklinde sözlerini tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —