Göbek yağı denilince akla gelen ilk etkili egzersiz hiç şüphesiz mekiktir. Biraz zor olan mekik çeşitleri nelerdir ve kaç kalori yaktırırlar haberin detaylarında öğrenebilirsiniz. Karnı eritmek için mekik hareketi...
Fit bir bedene ve sağlıklı görünüme kavuşmanın en önemli anahtarı düzenli bir şekilde yapılan egzersizlerdir. Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizle ilerletilen fit görünümü en az elde etmek kadar onu korumakta önemlidir. Bölgesel zayıflama konusunda çoğunlukla şikayetçi olunan yerlerden birisi de göbek ve çevresidir. Çünkü göbek bölgesinde biriken yağların eritilmesi diğer bölgelere nazaran yakılması en zor yerlerdendir. Göbek eritme hareketleri arasında yapılması önerilen en etkili egzersizlerden birisi de mekiktir. Gündelik yaşantımız içerisinde de göbek eritmeye birebir hareketlerden biri olarak öne çıkan mekik çekme hareketinin göbek yağlarını yakmada yardımcı olduğu bilinmektedir. Peki bu ne kadar doğru? Mekik çekmek göbek eritir mi?
MEKİK ÇEKMEK GÖBEK YAĞLARINI ERİTİR Mİ?
Vücut üzerinde uygulanan her egzersiz hareketi belirli miktarda kalorinin yakılmasında etkilidir. Göbeğin hemen altındaki yağları kasa dönüştürebilmek için uygulayabileceğiniz mekik hareketinde göbek kaslarınız belirli bir aralıktan sonra baklava dilim göbeğe dönüşecektir. Mevcut olan kasların daha da sıkılaşıp güçlenmesi için yatar halde yapılması ile sağlanır. Ancak unutulmamalıdır ki göbek eritme için yalnızca mekik çekmek yeterli değildir.
Çünkü göbek yağların altındaki karın kasları kuvvetlenirken , üstteki yağ dokusu etki görmez. Göbek eritmek için mekiktense vücudun tamamını ele geçiren kardiyo egzersizleri daha çok tavsiye edilmektedir. Önce kardiyo egzersizleri sonra da mekik çekmek göbek yağların yanmasına yardımcı olur.
GÖBEK ERİTME İÇİN MEKİK EGZERSİZ ÇEŞİTLERİ:
Mekik hareketlerini uygulamadan önce işe ısınmakla başlayın. Mekik çekerken devamlı su tüketmeniz gerektiğini unutmamalısınız. İlk etapta seti az tutup, vücudunuz alıştıkça setin sayısını arttırmalısınız. Mekik çeşitlerini ise şu şekilde sıralayabiliriz:
Yan mekik: Ayaklar yerde duracak şekilde iken elleri sırayla başın arkasına alıp sağ-sol dönüşler yapılmalıdır.
Yarım dönüş mekik: Kendini yukarı çekerken vücudu bir kalkışta sağa diğer kalkışta da sola hareket ettirilmelidir.
Çapraz bacak mekiği: Ayaklar havada, bacaklar üst üste duracak gibi yerleştirilir. Hem kendinizi yukarı hem de bacaklarını kendinize doğru çekmelisiniz.