Tarih: 20.07.2024 08:03

Memur Akademisi ile İdari Personel Yetkinliklerini Artırıyor

Facebook Twitter Linked-in

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), insan odaklı yönetim anlayışı çerçevesinde, idari personelin eğitim ve gelişim süreçlerine önem veriyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen eğitim programlarını başarıyla tamamlayan personeller için düzenlenen Memur Akademisi Belge Takdim Töreni, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Akif Cinel ve Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bünyamin Er, eğiticiler ve belge almaya hak kazanan personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, törende yaptığı konuşmada bilgiye ve liyakata verilen önemin güçlenerek devam edeceğini vurguladı. Çuvalcı, Memur Akademisi ve Yetenek Havuzu uygulamalarının yükseköğretim ve kalite ekolojisinde örnek bir uygulama olarak gösterildiğini belirterek, sürece katılan ve katkı sağlayan tüm akademik ve idari personeli tebrik etti. Ayrıca, sürecin sonunda yapılan atamaların yöneticiler tarafından büyük memnuniyetle karşılandığını ve bu uygulamaların devam edeceğini ifade etti.

Memur Akademisi ile Yetkinlikler Kazandırıyoruz

KTÜ, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı kapsamında Memur Akademisi çatısı altında hem spesifik hem de genel kategorilerde çeşitli eğitimler düzenleyerek idari personelin yetkinliklerini artırmayı hedefliyor. Bu dönemde düzenlenen genel eğitimlere 1162 personel katıldı ve 6 farklı eğitim alt modülü aracılığıyla toplamda 1300 dakikayı aşan 32 farklı konuda eğitim verildi. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan 442 personelden 43'ü Memur Akademisi Katılım Belgesi almaya hak kazandı. Eğitimlerin ardından yapılan sınavda en az 70 ve üzeri puan alan personel ise Memur Akademisi Başarı Belgesi ile ödüllendirildi.

Yetenek Havuzu+ Programı ile Kariyer Gelişim Fırsatı

KTÜ, idari yöneticilerin sınavsız atama yetkisini başarı hikayelerine dönüştürdüğü Yetenek Havuzu+ Programı kapsamında, bu yıl ilk kez Tıp Fakültesi Dekanlığı'nda bulunan Fakülte Sekreterliği için özel bir uygulama gerçekleştirdi. Bu program çerçevesinde, genel ve alana özgü mevzuatın yanı sıra kurumsal süreçler, güncel konular ve yönetim alanında ders notlarıyla birlikte 80 soruluk yazılı bir sınav yapıldı. Sınavda en az 75 ve üstü puan alan üç personel, iki aşamadan oluşan mülakata tabi tutuldu. Vaka analizi ve sözlü mülakat sürecinde elektronik ortamda hazırlanan algoritma sayesinde puanlandırılan personelden Kurumsal Gelişim ve Planlama Koordinatörlüğü'nden Berna Günçiçek Çelik, iki aşamayı başarıyla tamamlayarak Tıp Fakültesi Fakülte Sekreterliği'ne vekaleten görevlendirildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi, idari insan kaynağının yetkinliklerini artırma ve kariyer gelişimini destekleme konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Eğitim ve gelişim süreçleriyle üniversitenin idari yapısını güçlendiren KTÜ, bu alandaki çalışmalarını kurumsal bir yapıya dönüştürmeye devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —