Tarih: 08.07.2023 14:50

Meral Zeren kimdir? Meral Zeren kaç yaşında ve nereli? Meral Zeren filmleri! Meral Zeren şimdiki hali!

Facebook Twitter Linked-in

Meral Zeren, Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından biri. Kemal Sunal ile birlikte birçok filmde rol alan Zeren, Salako filmindeki "Ağa kızı Emine" karakteriyle izleyicilerin gönlünde taht kurmuştur. Meral Zeren, güzelliğiyle her zaman Yeşilçam'ın dikkat çeken isimlerinden biri olmuştur.

Meral Zeren hakkında 2023 yılı içinde "Meral Zeren kaç yaşında ve nerelidir?", "Meral Zeren'in doğum tarihi" ve "Merak Zeren'in yaşı" aramaları yapılıyor. 

Meral Zeren, 1970'li yıllarda ünlü şarkıcı Selami Şahin'den şan dersleri alarak müzikal yeteneklerini geliştirmiştir. Aynı dönemde sahne performanslarıyla da dikkat çekmiştir. 1980'li yıllarda sinemaya geri dönerek birçok filmde rol almıştır.

Meral Zeren'in oynadığı filmler ve diziler hakkında daha fazla detay haberimizde.

MERAL ZEREN KİMDİR?

Meral Zeren, 6 Haziran 1956 tarihinde Adana'da doğmuş Türk sinema oyuncusu ve ses sanatçısıdır. 67 yaşındaki Zeren, kariyeri boyunca birçok filmde başrol oynamıştır.

 

Ortaokulu yarıda bırakarak, 13 yaşında sahneye çıkmaya başlayan Meral Zeren, şarkıcılık kariyerine adım atmıştır. Sahne performanslarıyla dikkat çeken Zeren, 1971 yılında Kadri Yurdatap'ın yapımcılığını üstlendiği "Önce Sev Sonra Vur" adlı filmde Natuk Baytan'ın yönetmenliğinde ve Yılmaz Köksal'ın başrolünde oynayarak sinema oyunculuğuna başlamıştır. Bu filmde rol alabilmek için yaşını 4 yıl büyüten Zeren, sinema dünyasında adını duyurmuştur.

Meral Zeren, 1970'lerde ünlü şarkıcı Selami Şahin'den Türk Sanat Müziği dersleri almış ve solist olarak sahne almaya devam etmiştir. Zeki Müren ve Ajda Pekkan ile birlikte Çakıl Gazinosu'nda sahne almıştır. 1979 yılında "Kalbinden Atma Beni/Hercai" adlı 45'lik plağını çıkarmıştır. 1980'de ise Banker Bilo filmiyle son büyük sinema filminde rol almıştır.

80'li yıllarda "Kanlı Nigar" ve "Evet mi Hayır mı" müzikallerinde yer almıştır. Tiyatrolarda çalışmalarının ardından 1985 yılında "Duvardaki Kan" dizisiyle tekrar dikkatleri üzerine çekmiştir. Ardından TV filmleri ve dizilerinde rol almıştır.

Şu anda 67 yaşında olan Meral Zeren, İstanbul'un gözde semtlerinden biri olan Bebek'te yaşamaktadır. Zaman zaman sahile inerek Boğaz'ın serin sularında keyif yapmaktadır. Meral Zeren'in evi de sık sık gündeme gelmektedir.


MERAL ZEREN FİLMLERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —