Tarih: 16.08.2023 15:41

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, hangi tarihte?

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu, 24 Ağustos Perşembe günü Başkan Hafize Gaye Erkan'ın liderliğinde bir araya gelecek. Ağustos ayı için faiz kararı ise merak konusu oldu. TCMB, bir önceki toplantısında politika faizini 250 baz puanlık bir artışla yüzde 17.5 seviyesine çekmişti. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, hangi tarihte? TCMB faizi artıracak mı, düşürecek mi? | Ağustos 2023

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE?

 Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, hangi tarihte? sorusunun cevabı internette sıkça araştırılıyor. Ağustos ayında TCMB'ni faiz kararını ne zaman açıklayacağı merak ediliyor. Ağustos ayı faiz kararı 24 Ağustos Perşembe günü saat 14.00'te açıklanacak.

TCMB FAİZİ ARTIRACAK MI, DÜŞÜRECEK Mİ?

TCMB'den faiz oranlarına dair yapılan açıklama şu şekilde; 

Kurul, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması, fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin devamına karar vermiştir.

Küresel enflasyon düşerken, halen uzun dönem ortalamalarının ve merkez bankalarının hedeflerinin üzerinde seyretmektedir. Bu nedenle, dünyanın birçok ülkesinde merkez bankaları parasal sıkılaştırma sürecine devam etmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —