meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Mete Gazoz kimdir? Mete Gazoz'un hastalığı ne, engeli ne, nereli?

Kullanıcılar Mete Gazoz kimdir, Mete Gazoz'un hastalığı ne, engeli ne, kaç yaşında, nereli gibi soruları merak ediyor. İşte detaylar

BİYOGRAFİ 29.10.2023 11:57:00 0
Mete Gazoz kimdir? Mete Gazoz

Mete Gazoz kimdir? 

Başarılı okçu, sporda çeşitli disiplinlere ilgi duymuş; yüzme, basketbol, resim ve piyano gibi farklı alanlarda da yeteneklerini sergilemiştir. İlk ve lise eğitimini İhlas Koleji'nde tamamlamıştır.

Kariyerindeki dönüm noktalarından biri, 2013'te Çin'in Wuxi kentinde düzenlenen Dünya Gençlik Okçuluk Şampiyonası'nda Yıldızlar kategorisinde klasik erkek yay takımı ile gümüş madalya kazanması olmuştur. Ardından Avrupa ve dünya çapında farklı organizasyonlarda üstün performans sergileyerek adını duyurmuştur. 2016 Yaz Olimpiyatları'na sadece 17 yaşındayken katılma başarısını elde etmiştir.

Gazoz, uluslararası arenada sayısız başarıya imza atmıştır. 2017'de Arjantin'de gerçekleşen Dünya Gençler Okçuluk Şampiyonası'nda karışık takım klasik yay kategorisinde dünya 3'üncüsü olmuş, 2018 Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazanmıştır. 2018'de Berlin'de düzenlenen Dünya Kupası'nda 4 altın madalya elde ederek dikkatleri üzerine çekmiş, aynı yılın en iyi sporcusu seçilmiştir.
Bununla birlikte, 2022 Akdeniz Oyunları'nda bireysel kategori finalinde gümüş madalya kazanarak başarısını perçinlemiştir. Öte yandan, Tokyo Olimpiyatları'nda kullandığı okunu, 2023 Kahramanmaraş-Gaziantep depreminde zarar gören çocukların eğitimine destek olmak amacıyla açık artırmada satışa çıkarmıştır.

Son olarak, 2023 Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda rakibi Eric Peters'i yenerek şampiyon olan Gazoz, 1,82 metre boyundadır. Başarılarıyla adından söz ettiren genç okçu, hem ülkesinin gururu hem de okçuluk dünyasının dikkatle takip ettiği bir isim olarak yoluna devam etmektedir.

Mete Gazoz kaç yaşında?

Türk okçuluk dünyasının parlayan yıldızı Mete Gazoz, 8 Haziran 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. Mete Gazoz 24 yaşındadır.

Mete Gazoz nereli?

Giresun kökenli bir ailenin çocuğu olan Gazoz, sporda erken yaşlardan itibaren kendini göstermeye başladı. Babası eski milli okçu Metin Gazoz ve annesi İstanbul Okçuluk Kulübü Başkanı Meral Gazoz'dur. Okçuluğa olan ilgisi, 2010 yılında başlamış olup, bu alanda gösterdiği başarılarla Türkiye'yi uluslararası platformlarda gururla temsil etmektedir.

Mete Gazoz'un hastalığı ne?

Türkiye'nin gururu Mete Gazoz, son zaferini sosyal medya aracılığıyla duyurdu. Yayınladığı video mesajında, "Sizlerle olmak harika, bu madalya hepimizin" diyerek milli gururumuzun desteğine teşekkür etti. Gazoz, paylaşımında, "Herkese merhaba, bugün dünya şampiyonu oldum. Bana mesaj atan herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Herkese geri dönmeye çalışıyorum fakat yetişemiyorum, mesajlarınız için minnettarım. Bu madalya sadece benim değil, tüm Türk milletinin. Destekleriniz için çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda güçlü rakiplerini geride bırakan Mete Gazoz, dünya şampiyonu oldu. Şampiyonanın ardından duygularını paylaşan Gazoz, heyecanını gizleyemedi. Mete Gazoz'un Tourette sendromuna sahip olabileceği düşünülüyor.

Mete Gazoz'un engeli ne?

Dünya şampiyonu Mete Gazoz, zaferini sosyal medyada duyurdu. "Bu madalya hepimizin" diyerek milli gururumuzun desteğine teşekkürlerini iletti. Paylaşımında, "Herkese merhaba, bugün dünya şampiyonu oldum. Mesaj atan herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Mesajlara geri dönmeye çalışıyorum ancak yetişemiyorum. Çok fazla mesaj var, hepinize teşekkür ederim. Bu madalya sadece benim değil, tüm Türk milletinin. Destekleriniz için minnettarım" ifadelerini kullandı.

Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda rakiplerini geride bırakarak şampiyon olan Mete Gazoz, zafer sonrası duygularını dile getirdi. Heyecanını saklayamayan Gazoz'un Tourette sendromuna sahip olabileceği düşünülüyor.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.1° / 21.1°

DEVA PARTİSİNDE NÖBET DEĞİŞİMİ RİZE İL BAŞKANI OLDU

CHP RİZE'DE YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday