Tarih: 26.11.2023 14:48

Meteoroloji Uyarıyor: Erzurum'da Fırtına ve Yoğun Yağış Alarmı

Facebook Twitter Linked-in

Yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Erzurum çevrelerinin akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu, yükseklerinin ise karla karışık yağmurlu olacağı belirtildi.

Meteoroloji uzmanları, yağışların yer yer kuvvetli olabileceği ve rüzgarın zamanla kuvvetleneceği konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle Erzincan, Bayburt ve Ardahan çevrelerinde öğle saatlerinden sonra kuvvetli rüzgarın etkili olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, Pazar günü akşam saatlerine kadar fırtına ve kuvvetli fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor.

Erzurum genelinde görülecek yağışlarla birlikte yer yer hafif buzlanma ve don olayının yaşanabileceği vurgulanırken, hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtildi. Uzmanlar, muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını önerdi.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenirken, yerel otoritelerin ve acil durum ekiplerinin hazırlıklı olmaları, vatandaşların da güvenlik önlemlerine uymalarının önemli olduğu vurgulandı. İlgili bölgelerde yaşayanlar, meteoroloji raporları ve resmi duyuruları takip etmeye devam etmeliler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —