Tarih: 09.10.2024 13:27

Meteoroloji’den Uyarı: Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Bekleniyor, Tedbirinizi Alın!

Facebook Twitter Linked-in

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemizin kuzey ve doğu bölgelerinde bugün (9 Ekim) kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısında bulundu. Yapılan son tahminlere göre, kuzey ve doğu kesimlerinde hava durumunun parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı bildirildi.

İlgili bölgelerde, özellikle Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis görülebilir. Bu durumun görüş mesafesini düşürebileceği ve sürücüler için tehlike oluşturabileceği belirtildi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülürken, rüzgarın da özellikle Doğu Anadolu’nun doğusunda güneybatıdan yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor. Kuzey bölgelerde ise rüzgarın genellikle hafif, ara sıra orta kuvvette olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri, Doğu Karadeniz kıyılarındaki kuvvetli yağışların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kısa süreli fırtına risklerine karşı vatandaşları uyararak dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi. Ayrıca, ulaşımda aksamalar yaşanabileceği, kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle dikkat edilmesi gereken yerlerin başında deniz ve kara yolları geliyor.

Vatandaşların, hava koşullarına uygun şekilde hazırlıklı olmaları, güvenli bölgelerde kalmaları ve ani değişen hava şartlarına karşı dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —