meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Mevsim Geçişlerinde Ev Temizliği Nasıl Yapılmalıdır? Bahar Temizliği Nasıl Yapılır?

Sonbahar mevsimine girdiğimiz bu dönemde kadınların vazgeçilmez alışkanlıklarından biri de mevsim geçişlerinde evini temizlemek ve hijyenik olmaktır. Sonbahar temizliği dediğimiz şey, evi kademeli olarak kış mevsimine hazırlamanın bir y

AKTUEL 28.02.2023 10:30:47 0
Mevsim Geçişlerinde Ev Temizliği Nasıl Yapılmalıdır? Bahar Temizliği Nasıl Yapılır?

Bütün kadınların en çok zorlandığı şeylerden biri mevsim geçişlerinde yapılan genel temizliklerdir. Bunlardan biri de sonbahar temizliği ve sonbahara geçiş döneminde halıları sermeden önce yapılması gereken dip köşe temizlik bazen zor ve sıkıcı bir hal alabiliyor. Genel mevsimsel temizlik yaparken zamandan kazanmak ve pratik yöntemleri kullanarak temizliği daha keyifli hale getirebilirsiniz. Sonbahar temizliğinde yaz aylarında her tarafa giren tozların temizliğini yaparken yazdan kalan eşyalarında kaldırılması temizliği daha kolay hale getirebilir. Yağmurların yavaş yavaş başlamasıyla birlikte gelen sonbahar mevsiminde evinizi temizlemek için uygulayacağınız birkaç püf noktasıyla evinizi pırıl pırıl yapabilirsiniz. İlk yapacağınız şeylerden biri temizlenecek bütün odaları toplamak ve düzenlemek olmalıdır. Böylelikle oyalanmadan temizlik işine daha hızı giriş sağlayabilirsiniz. Kullanacağınız bütün temizlik malzemelerini bir gün önceden hazır etmeniz işlerinizi daha da kolaylaştırabilir. Peki hijyenik bir ev temizliği için yapılması gerekenler nelerdir? İşte detaylar:

SONBAHARDA YAPMANIZ GEREKEN EV TEMİZLİĞİ

  • ► Mevsim geçişlerinde yapılan temizliklerde en çok kolaylık sağlayan şey ortalıkta olan ve kullanılmayan bütün fazlalıkları oradan kaldırmaktır.
     
  • ► Daha sonra bütün odalarda dağınık olan alanları derleyip toplayın. Ardından temizlik yapmak için kendinize plan yapın. İlk olarak nereden başlayacağınıza karar verin. Salondan başlayın ve salonda bulunan bütün rafların üzerinde biriken tüm tozları en ince ayrıntısına kadar temizleyin. 
     
  • ► Pencere çerçevelerinde tozunu alıp güzelce silin. Ardından Koltukların kılıflarını çıkarabiliyorsanız çıkarıp çamaşır makinesine atın. Eğer çıkmıyorsa direk silme işlemine geçin. Bütün koltukların üstünü silin.
     
  • ► Daha sonra süpürge makinesi ile yerde olan halıları süpürüp kaldırın. Ardından halıları yıkamaya verin. Duvarları silmek için temiz bir su ver temizleyici kullanabilirsiniz. Salonda bulunan lamba ve abajurları silme işlemini yapın. Yerleri süpürüp koltukların arkasını çekin. Son olarak iyice her tarafı silip salondan çıkabilirsiniz.

İŞE MUTFAK DOLAPLARINDAN BAŞLAYABİLİRSİNİZ 

  • ► Mutfak temizliğine geçtiğinizde direk dolapların içini boşaltıp yağ çözücüyle silin. Sildikten sonra dolapların içini yerleştirin. Daha sonra bulaşık makinesi, fırın ve buzdolabının arkasını temizleyin. Ardından alt dolapları temizleyip mutfak duvarlarını her tarafını silin. Mutfak perdesi ve mutfak halısını yıkamayı unutmayın.
     
  • ► Yatak odasını temizliğinde ilk olarak toz alma işlemiyle başlayın. Daha sonra nevresim takımlarını kaldırıp yıkayın. Yatağın altını çekmeyi unutmayın. Gardıroplardaki yazlık giysileriniz kaldırıp baharlık kıyafetlerinizi yerleştirip dolaplarınızı silebilirsiniz.
     
  • ► Tuvalet ve banyo temizliğini dip köşe yapmak için fayans temizliğiyle başlamanız işinizi daha da hızlandıracaktır. Daha sonra duşa kabini cifleyip bütün lekelerden arındırabilirsiniz. Banyo dolapların içini boşaltıp fazlalıklardan kurtulun ve silme işlemini unutmayın. Tuvaletin içine çamaşır suyu ve kireç çözücü koyup yıkamayı unutmayın.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.1° / 21.1°

DEVA PARTİSİNDE NÖBET DEĞİŞİMİ RİZE İL BAŞKANI OLDU

CHP RİZE'DE YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday