Tarih: 05.03.2023 16:46

Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır? Mısır Ekmeği Tarifi? En İyi Mısır Ekmeği Tarifi

Facebook Twitter Linked-in

Mısır ekmeği yüzyıllardır pek çok toplumda temel besin maddelerinden biri olmuştur. A, B, E vitaminleri, potasyum, magnezyum, sodyum, fosfor ve lif bakımından zengindir. Bağırsakları çalıştırır, kabızlıkla savaşır. İçerisinde gluten bulunmadığı için çölyak hastaları için de güvenlidir. Zengin besin içeriğiyle tok tutucu bir gıdadır, zayıflamaya yardımcı olur. Bol miktarda protein ve karbonhidrat ihtiva eder. Adından da anlaşılacağı üzere bu ekmek mısır unu ile yapılır. Mısır unu çok sağlıklıdır, kolesterolün yükselmesine sebep olmaz, saç ve cilt sağlığını olumlu etkiler. 

MISIR EKMEĞİNİN SAĞLIĞA FAYDALARI NELERDİR?

MISIR EKMEĞİ KİLO ALDIRIR MI?

Mısır ekmeği makul miktarda yenildiğinde kilo aldırmaz, hatta lifli bir yiyecek olması nedeniyle kilo vermeye bile yardımcı olabilir. Mısır ekmeği genellikle yoğurt ile yenilir. Yoğurt da kalorisi düşük olduğundan mısır ekmeği ve yoğurt lezzetli bir ana öğün olur ve günlük ihtiyacınız olan kaloriyi aşmadığınız sürece kilo aldırmaz. Günlük kalori ihtiyacı kişiden kişiye göre değişir.  Kalori ihtiyacı kadınlarda ortalama 1800-2000 erkeklerde ise 2000-2200'dür. Bu kalori değerini aşmadığınız sürece mısır ekmeği yemekle kilo almazsınız.
Zayıflama sürecindeyseniz, diyet yaparken mısır ekmeğini güvenle tüketebilirsiniz. Sabah kahvaltılarında veya ara öğünlerde ince bir dilim mısır ekmeğine yer vermenin diyetinize herhangi zararı yoktur.

EVDE MISIR EKMEĞİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler

MISIR EKMEĞİNİN YAPILIŞI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —