Tarih: 18.02.2023 14:57

Mısır Püskülü Bitkisinin Faydaları Nelerdir? Mısır Püskülü Bitkisi Nasıl Demlenir?

Facebook Twitter Linked-in

Tahmininizden Daha Lezzeti Olan Mısır Püskülü Çayı Faydaları

Kökeni Amerika kıtasına dayanan mısır bitkisi, dünyada yoğun şekilde tüketilirken son yıllarda püskülünden yapılan bitki çayları da oldukça tercih edilir hale geldi. Yetiştirilmesi oldukça kolay olan ve pek çok yararı bulunan mısır, püskülünden üretilen bitki çayı ile de insan sağlığı için çeşitli faydalar sağlar. Ancak yine de herhangi bir mısır püskülü çayı faydası için hastalıkları tamamen tedavi edici özellikte olduğundan bahsedilemeyebilir. Bu yüzden doktorunuz içmenizde bir engel bulunmadığını söylüyorsa mısır püskülü ile yapılan bu lezzetli çayları iyileştirme amacıyla değil, iyileşme sürecine katkıda bulunma amacıyla tüketebilirsiniz. Mısır püskülü çayını dışarıdan satın alabileceğiniz gibi bu lezzetli içeceği evinizde kendiniz de kolayca hazırlayabilirsiniz. 

Mısır Püskülü Çayı Faydaları

Popülariesi giderek yükseldiği için “Mısır püskülü çayı ne işe yarar?” diye merak eden insan sayısı da her gün artar. Mısırın içerisinde bol miktarda C vitamini, K vitamini, çinko, potasyum, demir ve bakır bulunduğundan vücuda çok çeşitli yararlar sağlayabilir. Tıpkı kiraz sapı çayı gibi mısır püskülü çayının da idrar söktürücü özellikte olduğu dile getirilir. Ancak bu özelliği direkt olarak iyileştirici nitelikte düşünmemek gerekir. Çünkü her rahatsızlığın tedavisini doktora danışarak ve onun tavsiyelerine uyarak tıbbi yöntemlerle yapmak daha doğru olabilir. Mısır püskülü çayının idrar söktürücü özelliği doğal yöntemlerle kilo vermek isteyen kişiler için de vücuttaki ödemin atılmasını kolaylaştırmak adına faydalı olabilir. 

Bunun yanı sıra mısır püskülü çayının rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisi de bulunur. Bu nedenle çok stresli işlerde çalışan kişilerin akşamları gün içindeki gerginliklerini hafızalarından silmeleri ve kaliteli bir şekilde dinlenebilmeleri için mısır püskülü çayı içmeleri tavsiye edilebilir. Özellikle kronik yorgunluk şikayeti çeken kişilerin rahatlatıcı etkisi nedeniyle düzenli olarak ve yeterli miktarda mısır püskülü çayı içtiği görülebilir. Mısır püskülü ve mısır püskülü çayı cilt için de çeşitli yararları içerisinde bulundurur. Bununla birlikte pek çok insan mısır püskülünü saç bakımı için de tercih eder.  

Mısır püskülü, idrar söktürücü niteliği taşımasından dolayı, direkt olarak taş düşüremese de taş düşürme sürecine yardımcı olabilir. Benzer şekilde mısır püskülü ve mısır püskülü çayı direkt olarak kilo verdirmiyor olsa da içerisindeki potasyum sayesinde idrarın kolay bir biçimde vücuttan atılmasını kolaylaştırıp vücuttaki şişkinliği en aza indirebilir. Bu süreçte bir miktar yağ da vücuttan uzaklaştırılabilir. Bu leziz çayın insan sağlığı için çok fazla yararı olsa da tüketimine kesinlikle dikkat etmek gerekir. Çayın aşırı tüketimi, vücutta çeşitli sorunlara yol açabilir. Aynı zamanda halihazırda bir tedavi sürecinde olan kişilerin de mısır püskülü çayı tüketmeden önce doktorlarına danışmaları ve doktorlarının izin verdiği ölçüde bu çayı içmeleri gerekir.

 

Mısır Püskülü Çayı Ne Zaman İçilir?

Mısır püskülü çayı genellikle sabahları bir fincan olarak içilir. Tercihen akşam yemeklerinden önce de tüketilebilir. Böylece siz gece uyurken mısır püskülü çayı sayesinde vücudunuzun toksinler ile savaşması çok daha kolay olabilir. Ancak bu çayın öğlen saatlerinde ya da gün içerisinde içilmesi pek tavsiye edilmez. Özellikle çalışıyorsanız ve gün içerisinde sık sık dışarıya çıkıyorsanız idrar söktürücü yapısı size bir miktar zorluk yaşatabilir. Gün içinde sık sık tuvalete gitmek zorunda kalmamak adına akşamları mısır püskülü çayını içebilirsiniz. Yine de çay tüketim periyodunuz ve tüketim sıklığınız ile ilgili en ideal düzenlemeyi yapması adına doktorunuza danışabilirsiniz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —